Bilforhandlere

Første skridt i arbejdet med trivsel 

Når en virksomhed vil skabe en god arbejdsplads, er det et fælles ansvar mellem ledelse og medarbejdere. 

Første møde blandt de virksomheder, der har ønsket at arbejde med trivsel i samarbejde med AutoBranchen Danmark og Dansk Metal, gav nogle pejlemærker at arbejde videre med. Din virksomhed kan komme med på næste hold.

Først og fremmest er det nemlig et fælles ansvar mellem ledelse og medarbejdere. Ingen kan gøre det alene. Medlemsvirksomhederne som er med, har ikke nødvendigvis en udfordring med trivsel på arbejdspladsen, men et ønske om at se, hvor der er mulighed for forbedringer. 

“Vi fik gode redskaber med videre. Jeg var glad for at se, at det ikke kun handler om at hakke på ledelsen. I en tid, hvor det i høj grad er arbejdstagers marked, oplever vi, at det er vigtigt at se på, hvordan vi kan skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade for at være,” siger Kim Møllgaard, driftsdirektør i Byens Bilpleje.  

“Jeg var glad for at se på, hvordan man kan respektere hinandens forskellige grænser. Det er slet ikke ligetil. Vi har alle forskellige grænser og forskellige måder at se tingene på. Vi ser frem til det videre arbejde og kan helt sikkert anbefale andre at tage fat på arbejdet med at skabe en god arbejdsplads,” siger Torben Juhl, værkfører hos Vejlebo & Larsen. 

Indsatsen for at sikre trivsel på arbejdspladsen er blevet til med fondsmidler fra Velliv Foreningen. Derfor koster det ikke penge for virksomhederne. I samarbejde med konsulenter fra Dansk Metal får virksomheden redskaber ude på virksomheden, der kan få alle – både ledere og medarbejdere – til at rette fokus mod respekt for hinanden. 

“Det er slet sikkert, at der er problemer på en virksomhed. Og hvis der er, er det slet ikke sikkert, at man ser det så meget i dagligdagen. Men alle kan blive bedre, og i en tid med mangel på arbejdskraft, så er det et uhyre vigtigt emne. Derfor vil jeg opfordre til, at man tager fat i os, hvis man kunne have lyst til at få sat fokus på trivsel i sin virksomhed. Det er en unik chance, at vi kan gøre det helt gratis,” siger Gitte Seeberg, som selv skød mødet i Odense i gang i sidste uge.  

Skal din virksomhed med på næste hold?

AutoBranchen Danmark og Dansk Metal har planlagt endnu en start-workshop den 16/2. Her er der også plads til din virksomhed.

Kontakt AutoBranchen Danmarks kommunikations- og udviklingskonsulent, Carsten Ritter, hvis du vil høre mere om indsatsen og være med.