Bilforhandlere

Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapporter

Virksomhederne får en permanent fristforlængelse til at indsende årsrapporten. Fristen vil fremover være den 30. juni ved afslutning af regnskabsåret ved nytår. 

Mange virksomheder har også været præget af corona i 2021, og det har nu medført, at Regeringen vil fremlægge et lovforslag i Folketinget, der giver virksomheder mulighed for at udskyde afleveringen af årsrapporten med en måned gældende for regnskabsåret, der udløb med udgangen af 2021.  

Fremover vil fristen også blive rykket permanent, da det blev politisk besluttet i aftalen, om det fremadrettede behov for revision, som regeringen indgik med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Nye Borgerlige og Alternativet tilbage i juni 2021.  

Dermed vil årsrapporten først skulle indleveres til Erhvervsstyrelsen 6 måneder efter regnskabsårets afslutning. For regnskabsåret, der slutter med udgangen af 2021, vil den nye frist være den 30. juni 2022. 

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er positiv overfor forslaget. 

”2021 har været et kaotisk år, også i autobranchen med nedlukning og efterfølgende leveringsproblemer. Derfor er det positivt, når der slækkes en smule på de administrative krav til virksomhederne. Den ekstra måned kan give lidt mere ro i nogle af de virksomheder, der har været presset i det sidste års tid.” 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper