Elbiler

Få svar på årsdag: Sådan undgår vi at elbiler lægger elnettet ned

Den nye regering vil skrue markant op for salget af elbiler i Danmark, men en grøn omstilling med tusindevis af elbiler på de danske villaveje vil kræve milliardinvesteringer i elnettet, der ellers risikerer at gå i sort. Problemet opstår i spidsbelastninger, hvor mange elbiler skal lades op på én gang i eksempelvis et villakvarter. Det stiller elnettet over for en helt anden belastning end i dag.

AutoBranchen Danmark har både over for den tidligere regering, og vil i den kommende tid med den nye regering, lægge pres på, at regeringen fremlægger en langsigtet infrastrukturplan for den grønne omstilling. Samtidig vil vi gerne give forhandlere og eftermarkedet flere redskab til at rådgive og vejlede køberne, når de spørger ind til elbiler og den infrastruktur, som ligger til grund for, at de skal fungere i dagligdagen.

Få indsigt på årsdag

AutoBranchen Danmarks årsdag den 26. september i ToRVEhallerne i Vejle har vi derfor inviteret Lars Aagaard, der er direktør i Dansk Energi. Her uddyber direktøren en rapport, som Dansk Energi udgav i slutning af maj. Den viser, at der behov for at investere mellem 32-48 mia. kroner i en bedre infrastruktur til de mange biler på batteri. Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, understreger vigtigheden af klarhed – både for branchen og forbrugerne.

“Fra i år og frem til 2030 vil den her elektrificering koste i størrelsesordenen 32 til 48 mia. kroner. Det er de minimumsinvesteringer, som politikerne skal være villige til at finde frem, hvis en grøn omstilling af den her karakter skal lykkes”, fortæller hun og supplerer:

“Der er altså et stort behov for at skabe klarhed over den politiske proces, for at de nødvendige investeringer kan ske i tide både lokalt og nationalt”.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig årsdagen i Vejle, kan du gøre det ved at klikke her. 

AutoBranchen Danmark er desuden medlem af den følgegruppe, som hjælper transportkommissionen med at udarbejde en plan for den grønne omstilling i Danmark, herunder også bud på udformningen af nye og teknisk baserede afgifter, som skal skubbe den grønne omstilling i gang.