Bilforhandlere

Forhandlere forventer lidt bedre bilsalg i 1. kvartal

En ny undersøgelse fra AutoBranchen Danmark viser mere positive takter for bilsalget i 1. kvartal af 2023 end i slutningen af 2022.  

AutoBranchen Danmark har i en medlemsundersøgelse blandt bilforhandlere og leasingselskaber spurgt til deres forventninger til bilsalg og leasing i første kvartal af 2023. Ifølge AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er der lidt mere optimisme at spore i branchen end i de foregående kvartaler.  

”Bilsalget kommer fra et lavt niveau, og det første kvartal af 2023 vil også være på et lavt niveau. Undersøgelsen viser dog, at færre forhandlere venter nedgang i bilsalget og flere forventer fremgang sammenlignet med fjerde kvartal 2022”, fortæller Gitte Seeberg. 

Da AutoBranchen Danmark spurgte til forventningerne til 4. kvartal 2022, var det 11 procent færre, der forventede fremgang i bilsalget. Der var også 8 procent færre, der troede på status quo, så der er tegn på fremgang. De største forskelle i forventningerne ses hos nyvognsforhandlerne.

Gitte Seeberg peger på forbedrede leveringstider, som en af hovedårsagerne til den spæde optimisme blandt nyvognsforhandlerne.  

”Ifølge 68 procent af de adspurgte nyvognsforhandlere bliver leveringstiderne i første halvår af 2023 kortere, end de var i sidste halvår af 2022. Derfor er det ikke overraskende, at nyvognsforhandlerne ser lidt mere optimistisk på fremtiden, selvom vi er langt fra det niveau, som branchen skal være på. Forhandlere og leasingselskaber vil stadig være udfordret af den økonomiske situation i Europa, men mere forudsigelighed om levering vil bidrage positivt til bilsalget,” fortæller Gitte Seeberg.  

Undersøgelsen er foretaget blandt 120 respondenter i perioden 28.november-6. december 2022. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper