Bæredygtighed

F&P igangsætter arbejde om mulig, fælles ESG-rapportering

AutoBranchen Danmark har for at lette værkstedernes administrative byrde ved nye ESG-krav efterlyst et fælles rapporteringssystem. Forsikring & Pension sætter nu gang i et indledende arbejde.

Efter Tryg i sidste måned gjorde det til et krav, at forsikringsgigantens fordelsværksteder deltager i en årlig bæredygtighedsscreening, har brancheorganisationen Forsikring & Pension nu lyttet til AutoBranchen Danmarks bekymringer og sat gang i et arbejde om fælles rapportering på de mange kommende bæredygtighedskrav på tværs af forsikringsbranchen.  

Det har Forsikring & Pensions underdirektør Peder Herbo bekræftet over for adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, ligesom han også har fastslået det over for Motor-Magasinet.  

“Vi har stor forståelse for den opgave, der også ligger hos værkstederne til rapportering til forsikringsselskaberne,” siger Peder Herbo således til Motor-Magasinet.  

Han understreger, at man fra F&Ps side i første omgang vil fokusere på CO2-aftrykket ved skadesreparation, men åbner også for en afsøgning af, om der er mulighed for en fælles løsning på de øvrige områder, som ESG-rapporteringen omfatter. 

Peder Herbo fastslår, at man fra Forsikring & Pensions side inden årsskiftet håber at kunne konkludere på, om der er mulighed for at lave en bredere fælles løsning, sådan som AutoBranchen Danmark har opfordret til.  

Det håber Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

“Vi har naturligvis forståelse for, at forsikringsselskaberne skal leve op til de krav, som EU stiller. Men vi håber også, at vores branches input til forsikringsselskaberne kan leveres på en måde, der ikke betyder, at man skal rapportere forskellige steder og på forskellige parametre til alle de forskellige forsikringsselskaber. Det vil både være en både dyr og administrativ tung opgave at løse for vores medlemmer,” siger Gitte Seeberg. 

Håber på smidig rapportering

“Jeg er derfor meget glad for, at Forsikring & Pension har sat sig i spidsen for dette arbejde, og jeg håber, vi kan finde en løsning, der er god for alle og belaster branchen mindst muligt,” siger Gitte Seeberg videre.  

“Mens forsikringsselskaberne ofte har ansatte, der er dedikeret til bæredygtighedsarbejdet, er det en helt andet situation på mange værksteder. Det er en opgave, som er fremmed for de fleste, og som kan være meget svær at overskue, og derfor er der behov for, at rapportering bliver så smidig som mulig,” tilføjer hun.  

Som brancheorganisation vil AutoBranchen Danmark bidrage til at hjælpe medlemmerne til at løfte rapporteringsopgaven, ligesom man eksempelvis har gjort det, når det kommer til GDPR-reglerne.  

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvordan du lever op til de nye bæredygtighedskrav, kan du kontakte AutoBranchens Danmarks eftermarkedschef Nicky Bobak. 

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert