Elbiler

Fremtidens autolakering bliver bæredygtig og drevet af forbrugernes ønsker

Med Glasurit er BASF en af autolakeringens helt store spillere i Danmark og i Europa. Og den verdensomspændende virksomhed er langt mere end det. Faktisk er BASF en af bilindustriens største producenter inden for alt, hvad bilerne består af – fra plastik og gummi i interiøret, skum i sæderne, katalysatorer, bremsevæske, kølevæske, tilsætning til drivmidler, til materialer til de batterier som vil indgå i fremtidens elbiler.

Mark Meier er Vice President for BASF i Nordic/Baltic. På branchedagene på Gram Slot til maj, vil han give et indblik i, hvor vigtig bæredygtighed er for fremtidens produkter.

”Bæredygtighed bliver vitalt for alle led i forretningen. Alt, hvad vi skaber og bruger skal være bæredygtigt så vi sikrer, at vi kan aflevere en klode til næste generation, der er i mindst lige så god stand, som den vi overtog. Ser man på lakeringen af en ny bil kræver det i dag fem forskellige processer. Men når det kan skæres ned til  tre processer , så spares der blandt andet energi i produktionen. Det kan også ske, at bilen bliver lettere og sparer derved også C02-udledning, når den kommer ud på vejene,” forklarer Mark Meier.

Uddannelse og efteruddannelse af autolakerere er også en vigtig opgave for Glasurit. For efterhånden som produkterne forandrer sig og bliver mere bæredygtige er der behov for uddannelse.

”For den enkelte autolakerer kan bæredygtige materialer virke ligegyldige i begyndelsen, men de unge autolakerere skal vide, at forbrugerne kommer til at efterspørge bæredygtighed, og derfor vil det i stigende grad være en måde at markedsføre sig på – og differentiere på,” siger Mark Meier.

Foruden autolakering vil han også fortælle om alt det andet, der vil påvirke fremtidens biler og bilmarkedet. Hvis du vil vide lidt mere om, hvad der sker indenfor autolakering, men også i det hele taget hvilken vej vinden blæser for aktørerne i bilindustrien og dermed også for dem, der skal sælge bilerne, så kom til Gram Slot og mød Mark Meier, som har ry for at være en inspirerende og stærk taler.

KLIK HER FOR TILMELDING TIL VORES AUTOBRANCHE D. 7.-8. MAJ