Elbiler

Godt år for branchen

Flertallet af den samlede autobranche har haft et godt bil år i 2018, trods politisk uro om afgifterne i årets sidste tre måneder og et markant dyk i nyvognssalget. Og optimismen fortsætter ind i det nye år, hvor hver fjerde virksomheder tror på fremgang.

AutoBranchen Danmark har netop gennemført årets første konjunkturmåling, hvor vi har taget temperaturen på den overordnede stemning i branchen.

Det ser positivt ud. Ud af 245 besvarelserne fremgår det, at lige knap hver tiende virksomhed betegner sidste års resultat som ”rigtig godt”, mens 33 procent ligger i kategorien “godt”.

Den positive stemning bekræftes, når man ser i den modsatte ende af skalaen. Her er det nemlig kun fem procent af virksomhederne, der betegner det seneste år som rigtig dårligt, mens 16 procent kalder året for dårligt.

Direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, glæder sig over undersøgelsen og den gode stemning i branchen.

”Branchen er præget af hård konkurrence på såvel salgssiden som på eftermarkedet. Derfor kommer vi nok aldrig i en situation, hvor alle virksomheder i branchen jubler. Men vores undersøgelse viser, at en klar overvægt af virksomhederne er kommet positivt igennem det seneste år, hvilket er en stor præstation, når vi ved, at den politiske tumult i den sidste del af året gjorde det meget vanskelig for stort set alle i branchen”, siger Gitte Seeberg.

Få et indblik i besvarelserne herunder.