Nyhed (bruges ikke)

Husk ansøgning til forsikringsformidling

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Alle bilforhandlere, som formidler forsikringer for et forsikringsselskab, skal registreres og godkendes som accessorisk forsikringsformidler hos Finanstilsynet inden 1. april.

Ansøgningen skal formelt laves af den ansvarlige for forsikringssalget, og det kræver, at den pågældende kan fremvise en ren straffeattest. Desuden er det nødvendigt med en professionel ansvarsforsikring.

AutoBranchen Danmarks medlemmer formidler typisk forsikringer for Gjensidige, men der kan også være aftaler med andre forsikringsselskaber og så skal den professionelle ansvarsforsikring dække alle formidlingsaftaler.

Sådan en ansvarsforsikring er Gjensidige nu klar med. Se mere om produktet i boksen her på siden.

”Forsikringen skal være tegnet, inden man søger om registrering som accessorisk forsikringsformidler, for det er nødvendigt med oplysninger om forsikringen ved registreringen af ansøgningen,” fortæller Lars Ellegaard, der er advokat i AutoBranchen Danmark.

Ansøgningen skal foretages på virk.dk. Se dette link

”Det er vigtigt at understrege, at ansøgningen og dermed også godkendelsen bliver lavet på CVR-nummer. Det betyder altså, at hvis en virksomhed har flere afdelinger på forskellige CVR-numre, er det således nødvendigt med flere ansøgninger. Har man flere afdelinger med samme CVR-nummer, så kræver det kun én ansøgning,” forklarer Lars Ellegaard.

Han understreger, at der kan være nogle ugers ventetid på behandlingstid hos Finanstilsynet, og derfor er det en god idé at sende ansøgningen afsted i god tid inden 1. april.

”Bemærk i øvrigt, at det ikke er tilladt at sælge forsikringer efter 1/4, hvis man ikke har fået sin tilladelse fra Finanstilsynet,” siger Lars Ellegaard.

Gjensidige præsenterer snarest en kort video, som forklarer, hvordan ansøgningsprocessen som accessorisk forsikringsformidler foregår.

Se de uddybende fakta om Gjensidiges professionelle ansvarsforsikring i tekstboksen her på siden. Her findes også mailadresse til eventuel bestilling.

Professionel ansvarsforsikring hos Gjensidige

Professionel ansvarsforsikring med dækninger iht. lovgivningen til en årlig præmie på kr. 1.450 inkl. gebyrer og afgifter. Selvrisiko kr. 10.000.

For at kunne blive registreret som accessorisk forsikringsformidler hos Finanstilsynet skal forsikringen tegnes inden, da oplysninger om forsikringen skal bruges ved registreringen.

Fra 18/1 kan forsikringen tegnes ved at sende en e-mail til  formidling@gjensidige.dk  med følgende informationer:

  • Virksomhedens navn,
  • Adresse,
  • Cvr. Nr
  • Navn, e-mail og telefonnummer på kontaktperson

Forsikringen træder i kraft på tidspunktet for afsendelse af ansøgning forudsat, at ansøgningen accepteres. (husk at ansøgningen skal være godkendt inden 1.4 og der kan være flere ugers behandlingstid hos Finanstilsynet).

Bemærk, at mailadressen til Gjensidige først virker fra 18/1.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]