Eftermarked

Klinisk diætist er nu mekaniker – Marie glimrede med 12 til sin svendeprøve

I disse dage begynder en lang række unge mennesker på en mekanikeruddannelse på en af landets erhvervsskoler. De kommer med forskellig baggrund og forskellige drømme.

30-årige Marie Junker Rasmussen bliver snart færdig med sin uddannelse som personvognsmekaniker, og hendes baggrund har næppe sin lige på de danske værksteder.

Da hun for få år siden tog en uddannelse som klinisk diætist på universitetet, havde nok kun de færreste set i stjernerne, at hun sidenhen skulle forfølge en pigedrøm om at blive mekaniker.

Men sådan er det gået, og midt i juni var den 30-årige kvinde fra Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding til svendeprøve og kom hjem med karakteren 12.

”Jeg vil gerne lære hele tiden. Jeg vil gerne lære nyt, og jeg spørger meget, så jeg kan suge til mig. I fremtiden ønsker jeg nok at blive tekniker på et af vores bilmærker i forretningen”, siger Marie Junker Rasmussen, der har lærekontrakt indtil 22/9 og således ikke helt er uddannet endnu.

Den kommende mekaniker betegner sig selv som en kvinde, der spænder bredt i interesser. Uddannelsen som klinisk diætist kom af hendes interesse for mennesker og for psykologi – hun arbejdede blandt andet med spiseforstyrrelser.

Men ved siden af det humanistiske brændte også en indgående interesse for motorsport, og drømmen var dybest set at få en rolle i Formel 1, Le Mans eller noget tilsvarende.

”Nu har jeg en alder, hvor det nok ikke længere passer i mine planer og måske heller ikke ville være muligt. Men jeg kunne mærke, at branchen trak i mig, og det var en fornemmelse, jeg var nødt til at forfølge”, fortæller hun.

Spørger man kvinder i autobranchen om deres ansættelse, vil nogen fortælle, at det kan være svært at få foden indenfor. Den oplevelse havde Marie Junker Rasmussen ikke.

”Jeg afleverede personligt 26-30 ansøgninger hos forhandlere og værksteder i lokalområdet. Aunsbjerg Nielsen var det første stop på min tur rundt med ansøgningerne, og jeg fik et rigtigt godt indtryk af virksomheden. Derfor valgte jeg ret hurtigt at gå efter en plads hos dem. Så man kan sige, at det faktisk ikke var så svært, som jeg havde frygtet”, fortæller Marie Junker Rasmussen.

Hendes arbejdsgiver Aunsbjerg Nielsen A/S har også andre kvinder ansat omkring værkstederne rundt om på sine adresser i Kolding, Horsens og Aarhus.