”Det kan godt være, at din bank ikke har bedt dig fremlægge dine ESG-data – endnu. Men vi ved, at det helt sikkert rammer branchen om ret kort tid. Og så ville det være ærgerligt ikke at benytte sig af, at vi har udviklet et værktøj til medlemmerne, der både er skræddersyet til branchen og gratis at bruge for 2024/2025.”
Sådan lyder det fra chef for forretningsudvikling, medlemsservice og kommunikation i AutoBranchen Danmark, Charlotte Brix Andersen. Hun opfordrer alle medlemmer til at deltage i et af de to medlemsmøder om det nye ESG-værktøj, som AutoBranchen Danmark afholder den 10. juni i Næstved og den 19. juni i Viby . På møderne deltager et hold fra ESG-platformen Valified, der står bag den tekniske udvikling af den ESG-generator, som medlemmer hos AutoBranchen Danmark har haft adgang til siden marts. Valified vil fortælle om løsningen, men også helt konkret hjælpe alle godt i gang med deres første ESG-rapport, når mødet afsluttes med en mini-ESG-workshop samt mad og drikke.
Tag den bærbare med
”Alle tilmeldte skal tage en bærbar computer med sig, og så hjælper Valifieds team simpelthen alle i gang og svarer på alle de spørgsmål, der kan opstå undervejs”, siger Charlotte Brix Andersen. Hun understreger, at det lige om lidt bliver forretningskritisk at have styr på sine ESG-data, og netop derfor er det vigtigt at være på forkant
”Jeg kan sagtens forstå, at ESG-rapportering ikke er det første, man tænker på om morgenen – det er ikke et decideret lovkrav og bliver det heller ikke for de fleste af vores medlemmer. Men lige om lidt, så kommer banken og forsikringsselskaber altså til at kræve, at man kan som virksomhed kan fremlægge sine ESG-data. Og så nytter det ikke noget, at man først der skal til at finde ud af, hvordan man gør.”
Grundig analyse af over 1000 spørgsmål bag ESG-generatoren
Hun fortæller også, at den såkaldte dobbelt væsentlighedsanalyse, som ligger bag alle ESG-rapporter også bliver gratis for de medlemmer af AutoBranchen Danmark, der vælger at bruge ESG-generatoren.
”Vi har lagt rigtig meget tid og mange ressourcer i at lave den analyse, der ligger bag ESG-generatoren. Vi har taget stilling til mere end 1000 mulige datapunkter – og det har vi gjort på medlemmernes vegne, for at hver enkelt virksomhed ikke skal bruge titusindvis af kroner på konsulentbistand til den opgave. Nu er der bare Maggi-terningen med brancherelevante spørgsmål at tage stilling til for hver virksomhed”, siger hun.
I gang med systematikken inden det er for sent
Charlotte Brix Andersen forklarer, at medlemsmøderne også handler om at give deltagerne indblik i, hvad det er for noget data, de skal have klar, når skal i gang.
”De medlemmer, vi har talt med, som allerede er i gang, de fortæller os, at selvom systemet er let at bruge, så er der også noget dataindsamling og systematisering af data – for eksempel data omkring energiforbrug og CO2-udledning – som det kan tage tid at få styr på. Det overblik får man på vores medlemsmøder, så det er bare om at få meldt sig til”.
TILMELD DIG 10. JUNI I NÆSTVED