Elbiler

Lærlinge giver deres bud på den gode læreplads

I sidste uge var der DM i Skills, hvor dygtige elever i mere end 40 håndværksfag kæmpede om titlen som den dygtigste inden for deres fag.

For at blive en dygtig elev har man brug for en god læreplads og en engageret arbejdsgiver. På branchedagene Vores Autobranche på Gram Slot d. 7.-8. maj, kommer nogle af Skills-deltagerne og fortæller, hvad der gør en læreplads god. De repræsenterer den unge generation, som kommer til at stille krav til arbejdsmarkedet i de kommende år. Lærlinge fra personvognsmekaniker-, karosseritekniker-, og autolakereruddannelsen vil give deres bud på krav og ønsker til fremtidens arbejdsgivere.

Deres bud er særligt relevante, da Danmark står til at mangle faglærte allerede om få år, og der bliver rift om de unge, som vil tage en erhvervsuddannelse.

”Jeg har en arbejdsgiver, som bakker mig op, og jeg får opgaver, som jeg kan bruge til noget. Jeg får lov at prøve nye ting”, sagde Simon Jacobsen, der er godt i gang med uddannelsen til karosseritekniker hos Bayern Autogroup i Aalborg og på College360 i Silkeborg.

Han vandt DM i Skills og modtog statuette, diplom og håndtryk af statsminister Lars Løkke Rasmussen, og han fremhæver sin arbejdsgiver ved spørgsmålet om, hvad der gør en læreplads god. Simon Jacobsen skal i gang med det, han kalder femte hovedforløb midt i april.

”Jeg glæder mig over at arbejde et sted, hvor der er mange engagerede mennesker, som virkelig brænder for det, de laver. Det gør en forskel, og det er vigtigt, at en arbejdsgiver engagerer sig i sin lærling”, svarer en anden på spørgsmålet om den gode læreplads.

Tre elever giver deres bud på den gode læreplads sammen med Erling Jensen, der er faglig sekretær med ansvar for autoområdet i Dansk Metal.

KLIK HER FOR TILMELDING TIL VORES AUTOBRANCHE D. 7.-8. MAJ