Ifølge seneste opgørelse hos uddannelsesstatistik.dk, manglede 537 elever en praktikplads pr. 31. august.
De 537 er fordelt over hele landet, og det er elever, som har afsluttet Grundforløb 2 og således er klar til at tage fat på et værksted i praktikperioderne.
Region Hovedstaden 118
Region Sjælland 102
Region Syddanmark 117
Region Midtjylland 163
Region Nordjylland 37
Over hele landet er der indgået flere praktikaftaler end på samme tid sidste år, hvor mange stadig var forsigtige i forhold til corona og nedlukning. Men der er fortsat masser af elever til rådighed.
”Rigtigt mange virksomheder tager lærlinge, og det er virkelig godt, for det er med til at styrke rekrutteringen til branchen. Jeg forstår også godt, at nogle måske tøver, fordi det kan kræve ressourcer både rent administrativt og især i begyndelsen også på værkstedet indtil den nye finder sig til rette. Men det er bare sindssygt vigtigt for branchen, at der er tilstrækkelig med arbejdskraft at tage af i årene, der kommer,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.
De fleste skoler hjælper også gerne virksomhederne igennem det administrative arbejde med at ansætte lærlinge, så der er som regel hjælp at hente, hvis man er i tvivl om, hvordan det skal gribes an.
”Hvis du overvejer om en lærling kunne være relevant for din virksomhed, så kan jeg kun opfordre til, at du kontakter den lokale erhvervsskole, dels for at afklare behovet, og dels for at se, om ikke skolen skulle have en elev, der kunne være et godt match til din virksomhed,” fortsætter Gitte Seeberg.
AutoBranchen Danmarks samarbejde med Dansk Automobil Sports Union og Dansk Metal viser, at der er godt med potentiale blandt de unge, når bare de får vist, hvad branchen kan.