Elbiler

Masser af håndgribelig lærdom på Qapter-kursus

Hvad enten de kom med baggrund fra karrosseri på et autoværksted, eller de var autolakere, var der noget at hente, da knapt 20 branchefolk var på Qapter-kursus i Odense i slutningen af januar.

Skadesberegning er vigtigt på værkstederne, og deltagerne noterede flittigt, da Finn Larsen på skærmen demonstrerede, hvordan beregningerne skal håndteres, hvor fælderne er, og hvad man ofte kan have en tendens til at glemme i hverdagens travlhed.

”Det var godt at høre tingene fra en fagmand fremfor at holde sig til viden fra forsikringsselskaberne, som kan have en tendens til at få deres egen vilje igennem,” siger Christian Mogensen, som holder til på pladeværkstedet hos Dahl Pedersen i Holstebro.

”Der er penge i det her. Det er vigtigt, hvis vi kan hente yderligere 500 kroner eller måske endda mere på de fleste rapporter ved at udfylde dem rigtigt og få det hele med. Så det er hurtigt tjent ind at gå på kursus,” fortsætter Christian Mogensen.

I kursusbeskrivelsen står 18 punkter, som vejleder Finn Larsen gennemgår. Det spænder fra nye funktioner i Qapter til beregning af speciallakker og alt muligt andet. Derfor er kurset relevant både for karrosseridelen, autobranchen og for autolakererne.

”Jeg er allerede godt inde i systemet, men fik også noget med hjem i forhold til, hvor jeg lige kan stramme op på tingene,” siger Leon Clausen, ejer af Top Autolak i Vamdrup.

”For mig har det også været godt at få en dialog med pladesmedene. Vi hører de samme ting på sådan et kursus og kan få en snak om, hvordan vi hver især oplever tingene og gerne vil have, at det skal være,” fortsætter Leon Clausen.

Næste kursus i skadesberegning er programsat til 28. marts i Aalborg – klik her for tilmelding.