Bilforhandlere

Medlemsmøde med inspiration udefra 

De to samarbejdspartnere Santander og Gjensidige var med, da AutoBranchen Danmark holdt medlemsmøde på Midtsjælland i sidste uge.  

Selv om vi ikke længere behøver at diskutere registreringsafgift og overgangsordning, så sker der mange ting i autobranchen i denne tid.  

Derfor var der også masser at tale om på medlemsmødet ved Hvalsø. Sonnerupgaard Gods lagde smukke rammer til vigtige oplæg fra AutoBranchen Danmarks direktør, Gitte Seeberg og fra de to samarbejdspartnere Santander og Gjensidige.  

“Vi havde et rigtigt godt møde. Man mærker folks begejstring over, at vi igen kan mødes. Da bilforretningerne blev tvunget til at holde lukket for kunder i tre måneder sidste vinter, tog det hårdt på mange. Derfor er det en fornøjelse, at vi kan mødes og diskutere branchens situation ansigt til ansigt,” siger Gitte Seeberg. 

Hun fortalte selv om branchens øjeblikkelige udfordringer som registreringsafgift, mangel på ladestandere og arbejdskraft. Hun fortalte også om fremtidens påvirkninger i branchen. Den nye købelov træder i kraft ved årsskiftet og får indflydelse på bilsalget. Også agentmodeller og trends i samfundet var på dagsordenen. Fælles for især købelov og agentmodeller er, at AutoBranchen Danmark tilbyder medlemsmøder og webinarer med fokus på disse ting i de kommende måneder. 

“Vi har aktive medlemmer, så det blev også til en god snak om blandt andet grøn omstilling. Vi vendte miljøzoner og dieselbiler. Noget kunne tyde på, at forbrugerne ikke er informeret tilstrækkeligt i forhold til miljøzonerne i de store byer. Det skal vi selvfølgelig se på” siger Gitte Seeberg videre. 

Fra Santander var der nyt om de vigtigste tendenser i markedet for finansieringstilbud. Der var også bankens bud på, hvor markedet bevæger sig hen de kommende år.  

Gjensidige Forsikring gav også gode og konkrete bud på, hvordan man i sin bilforretning kan bruge forsikringsprodukter, som dels øger indtjeningen, dels kan være med til at fastholde flere kunder til bilhuset og værkstedet. 

Den 9. november afholder AutoBranchen Danmark et tilsvarende medlemsmøde i Silkeborg på Gl. Skovridergaard. Dette aftenmøde kan du melde dig til her.

Deltagelse er gratis for AutoBranchen Danmarks medlemmer. 

Tilsvarende er der medlemsmøde i Ribe og Roskilde med aktuelle juridiske emner som omdrejningspunktet. Du kan tilmelde dig medlemsmødet i Ribe her eller medlemsmødet i Roskilde her. Disse møder er også gratis for AutoBranchen Danmarks medlemmer. 

Husk også, at der er webinar om den nye købelov d. 14. december. Tilmelding er allerede åbnet. 

Kontakt

Nicolai Fiil-Søby

Politisk konsulent og direktionsassistent (Barsel)