Eftermarked

Nu bliver dækkene hentet igen – men udgifterne stiger og kunden må betale 

Efter store problemer med dækindsamlingen er der nu fundet en løsning. AutoBranchen Danmark opfordrer til, at man sender ekstraregningen videre, indtil der findes en bedre løsning.

Dækindsamlerne har igennem længere tid haft sat indsamlingen af dæk til genanvendelse på pause, fordi den største genanvender af udtjente dæk af flere omgange har hævet prisen for at tage imod dækkene.  

Det har betydet ophobning af dæk på værkstederne rundt omkring i landet. 

Fra 1. november har dækindsamlerne dog kunne tage imod betaling for indsamlingen af dæk oveni i det tilskud, de får for indsamlingen, efter en ny bekendtgørelse er trådt i kraft.  

Det betyder, at indsamlingen af dækkene nu igen er i gang.  

For værkstederne betyder det dog en ekstra udgift, da dækindsamlerne vil kunne tage mellem to og fem kroner for at indsamle et dæk – afhængig af hvor i landet, der er tale om og hvor mange dæk, der afhentes.

“Det er godt, at der nu igen kommer gang i indsamlingen af dæk, så de ikke fylder ude på værkstederne. Vi havde helst set, at indsamlingen blev finansieret af dækpuljen, og vi håber fortsat, at der kan findes en langsigtet løsning, der sikrer netop det,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark. 

Han opfordrer til, at man indtil da lader kunden betale for de ekstra udgifter, der vil være forbundet med indsamlingen af dæk.  

Her kan man skrive udgifterne som et miljøgebyr på fakturaen eller som en separat omkostning for miljørigtig bortskaffelse af udskiftede dæk.  

Du kan kontakte ABAS Miljøservice, hvis du har yderligere spørgsmål til indsamlingen af dæk.  

Kontakt

Jesper Hviid Nielsen

Direktør, ABAS Miljøservice