Bilforhandlere

Ny undersøgelse: Danskerne undlader at skifte til vinterdæk i tide

Selvom glatte og tilsneede veje præger landet, er alt for mange danskere stadig bagud, når det kommer til at sikre deres biler til vintervejret.

En nylig undersøgelse foretaget af Autobranchen Danmark afslører, at majoriteten af danske bilejere venter med at booke tid til skift til vinterdæk, indtil frosten allerede har sat ind.

I en kvartalsundersøgelse blandt Autobranchen Danmarks medlemmer, der inkluderer bilforhandlere, autoværksteder, leasingselskaber og autolakerere over hele Danmark, svarer hver anden, at deres kunder først booker tid til vinterdæksskift, når frosten er blevet en realitet.

Endnu mere bekymrende er det, at hver tredje rapporterer om ventetider på værkstederne på op til 2 uger. Administrerende direktør Gitte Seeberg understreger, at udsættelse af skiftet til vinterdæk udgør en øget risiko på vejene: “Mange danskere bliver overraskede af det kolde vejr, fordi de venter med at skifte til vinterdæk. Det er uomtvisteligt, at de rette dæk forebygger ulykker, og derfor er det afgørende at montere dem i god tid inden vinteren indtræffer.”  
 
Seeberg opfordrer medlemmer og danskere til at handle hurtigere: “Det er en dårlig vane, og vi skal alle være bedre til at tage ansvar. Kom ud af starthullerne hurtigere – for alles skyld. Vi ved at det er afgørende for sikkerheden på vejene og kilde til ulykker at køre på sommerdæk i de kolde måneder.”   

Tag fat i dit lokale værksted


AutoBranchen Danmark appellerer til bilejerne om at være proaktive og sikre, at de har de rette dæk monteret i god tid før vinteren for alvor sætter ind.   

Har man ikke allerede booket tid, så tag fat i dit lokale værksted allerede i dag, så du sikkert kan komme fra a til b på de vinterglatte veje. 

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør