Elbiler

Ny vejledning om behandlingssikkerhed

Datatilsynet har offentliggjort en vejledning, der er henvendt til dataansvarlige eller databehandlere, der forklarer reglerne om behandlingssikkerhed, og hvordan man som dataansvarlig håndterer forordningens krav om databeskyttelse gennem design og standardindstilling.

Vejledningen er inddelt i to dele. Første del forklarer de krav, forordningen stiller, og de overvejelser du forventes at skulle gøre dig om behandlingssikkerhed, blandt andet med en praktisk hjælpeguide.

Anden del i vejledningen forklarer begreberne ”gennem design” og ”standardindstilling.” Det betyder blandt andet, at man skal tænke databeskyttelse ind på et tidligt stadie, når IT-løsninger udvikles, indkøbes og tilpasses samt at man som dataansvarlig og databehandler skal sørge for, at indstillingerne i IT-løsningerne som standard skal yde størst mulig beskyttelse for den registrerede.

Du kan læse Datatilsynets vejledning her. 

Du kan også læse mere om de nye regler i persondatalovgivningen og finde en lang række dokumenter, du skal bruge i forbindelse med lovgivningen, i AutoBranchen Danmarks Persondataunivers.