Persondata

Webinar: Øget kontrol af autobranchens håndtering af GDPR-reglerne

Nyhed

GDPR, persondata og cookieregler lyder måske som et lidt tungt emne, og for mange kan det måske hurtigt afføde spørgsmålet: Hvorfor er GDPR overhovedet vigtigt at forholde sig til for os som bilforretning [...]

2021-09-03T13:59:49+02:0031/08/2021|Tags: , , |

Brug for en GDPR-opfrisker? Så få besøg af Flemming Ransborg

Nyhed

GPDR er indviklet og kan tage mange ressourcer ud af forretningen. Omvendt er det afgørende, at både bilforhandlere og værksteder har styr på sikker og forsvarlig håndtering af persondata. Flemming Ransborg, konsulent hos [...]

2021-08-16T12:38:05+02:0010/08/2021|Tags: , |

Kan du svare rigtigt på vores GDPR-quiz?

Nyhed

GDPR er en forkortelse, langt de fleste kender og skal forholde sig til, når de som virksomhed i autobranchen håndterer persondata. Men kan du eller en kollega svare rigtigt på vores 7 spørgsmål [...]

2021-07-21T14:38:14+02:0021/07/2021|Tags: , , |

5 hyppige spørgsmål om GDPR fra bilforhandlere og værksteder

Nyhed

GDPR er blevet en fast del af det at drive en virksomhed, som forsvarligt skal håndtere en stor mængde kundedata - enten fysisk eller digitalt. AutoBranchen Danmarks jurister får løbende spørgsmål, der relaterer [...]

2021-03-12T15:20:51+01:0012/03/2021|Tags: , , , , |

Byret modsiger Datatilsynet i opsigtsvækkende GDPR-dom

Nyhed

Dette er en juraklumme bragt i fagavisen Motor-magasinet.  I den her klumme kigger jeg nærmere på en bemærkelsesværdig dom, der blev afsagt af byretten i Aarhus i februar. Bemærkelsesværdig, fordi byrettens bødeniveau for [...]

2021-03-12T12:59:00+01:0012/03/2021|Tags: , , , |

Stor virksomhed slipper billigt for brud på GDPR-reglerne 

Nyhed

Byretten har givet møbelkæden Ilva en bøde på 100.000 kroner for overtrædelse af databeskyttelsesforordningen også kendt som GDPR-reglerne.  Anklageren havde ellers lagt op til en bøde på 1,5 millioner kroner.   Datatilsynet havde politianmeldt IDdesign A/S, [...]

2021-03-01T11:13:07+01:0001/03/2021|Tags: |

Afgørelse: Respekter ex-medarbejders ret til at blive slettet fra bilvideoer

Nyhed

Hvordan skal du som bilforhandler, værkstedsejer eller lignende virksomhed i autobranchen forholde dig til en ex-medarbejder, som vil slettes fra eksempelvis videomateriale uploaded af jeres virksomhed på YouTube eller Facebook? En nyere afgørelse [...]

2020-08-17T12:38:44+02:0017/08/2020|Tags: , , |

Gode juridiske løsninger sparer penge på bundlinjen

Nyhed

Uanset om du er bilforhandler, autolakerer eller har et autoværksted, kan du spare penge med den rigtige rådgivning – og med den særlige fordelsaftale mellem Autobranchen Danmark og Lund Elmer Sandager advokater bliver [...]

2020-06-08T12:00:33+02:0008/06/2020|Tags: , , |

Møbelkæde glemte slettefrist: Stævnet i sag om persondata

Nyhed

Møbelkæden Ilva havde glemt at fastsætte slettefrister. Det kan nu koste dyrt. Ilva er tiltalt i en sag, hvor man har opbevaret data på op mod 350.000 kunder. Det skriver DR på sin [...]

2020-03-30T15:05:26+02:0030/03/2020|Tags: , , , |

Undgå bøder og påbud: Sådan overholder I cookie-reglerne

Nyhed

På baggrund af en konkret klagesag har Datatilsynet taget stilling til en række aspekter i forhold til behandling af personoplysninger om hjemmesidebesøgende. Det har blandt andet affødt en ny vejledning fra Datatilsynet på [...]

2020-03-16T14:45:48+01:0016/03/2020|Tags: , , |
Go to Top