Home » Persondata

Persondata

Stor virksomhed slipper billigt for brud på GDPR-reglerne 

Nyhed

Byretten har givet møbelkæden Ilva en bøde på 100.000 kroner for overtrædelse af databeskyttelsesforordningen også kendt som GDPR-reglerne.  Anklageren havde ellers lagt op til en bøde på 1,5 millioner kroner.   Datatilsynet havde politianmeldt IDdesign A/S, [...]

2021-03-01T11:13:07+01:0001/03/2021|Tags: |

Afgørelse: Respekter ex-medarbejders ret til at blive slettet fra bilvideoer

Nyhed

Hvordan skal du som bilforhandler, værkstedsejer eller lignende virksomhed i autobranchen forholde dig til en ex-medarbejder, som vil slettes fra eksempelvis videomateriale uploaded af jeres virksomhed på YouTube eller Facebook? En nyere afgørelse [...]

2020-08-17T12:38:44+02:0017/08/2020|Tags: , , |

Gode juridiske løsninger sparer penge på bundlinjen

Nyhed

Uanset om du er bilforhandler, autolakerer eller har et autoværksted, kan du spare penge med den rigtige rådgivning – og med den særlige fordelsaftale mellem Autobranchen Danmark og Lund Elmer Sandager advokater bliver [...]

2020-06-08T12:00:33+02:0008/06/2020|Tags: , , |

Møbelkæde glemte slettefrist: Stævnet i sag om persondata

Nyhed

Møbelkæden Ilva havde glemt at fastsætte slettefrister. Det kan nu koste dyrt. Ilva er tiltalt i en sag, hvor man har opbevaret data på op mod 350.000 kunder. Det skriver DR på sin [...]

2020-03-30T15:05:26+02:0030/03/2020|Tags: , , , |

Undgå bøder og påbud: Sådan overholder I cookie-reglerne

Nyhed

På baggrund af en konkret klagesag har Datatilsynet taget stilling til en række aspekter i forhold til behandling af personoplysninger om hjemmesidebesøgende. Det har blandt andet affødt en ny vejledning fra Datatilsynet på [...]

2020-03-16T14:45:48+01:0016/03/2020|Tags: , , |

Sådan håndterer du persondata korrekt i forbindelse med corona-virus

Nyhed

AutoBranchen Danmark giver her en guide til, hvordan arbejdsgivere på baggrund af anbefalinger fra Datatilsynet overholder GDPR. Tilladt ved smitte Arbejdsgiveren har efter gældende GDPR-regler som udgangspunkt ikke lov til at registrere og videregive oplysninger, [...]

2020-03-27T14:56:06+01:0013/03/2020|Tags: , , , |

Juridisk rådgivning er kun en opringning væk

Nyhed

Professionel juridisk rådgivning er afgørende for et moderne bilhus. AutoBranchen Danmarks jurister har omfattende viden om autobranchen og er eksperter inden for alle de områder, der vedrører en bilforretning. Eksempelvis: Skatter og afgifter [...]

Guide: Sådan får I styr på det vigtige samtykke

Nyhed

AutoBranchen Danmark har i den senere tid fået en del henvendelser om samtykke. Derfor laver vi her en guide til og en præcisering af reglerne for brug af samtykke som grundlag for behandling [...]

Nye regler for dig, der tager fotos af dine bilkunder til events

Nyhed

Hvis du som bilforhandler, autolakerer eller lignede holder events for kunder eller samarbejdspartnere, tager du måske fotos til begivenhederne. Men kræver det egentlig et samtykke, hvis du nu eksempelvis tager et gruppefoto til [...]

2019-10-14T14:19:11+02:0014/10/2019|Tags: , , |

Jura-klumme: Her er tjeklisten til god og korrekt markedsføring

Nyhed

Efter sommerperioden har flere virksomheder tid til at kontakte nuværende og tidligere kunder med f.eks. gode tilbud på e-mail. Det bliver derfor meget aktuelt at se på, hvem man må kontakte og hvornår [...]

2019-09-09T14:43:03+02:0009/09/2019|Tags: , , |