Bilforhandlere

Nye restriktioner vil påvirke branchen i mindre grad

Regeringen har netop fået godkendt en række restriktioner, der for autobranchens vedkommende vil gælde fra søndag kl. 8. 

Regeringen bygger de nye restriktioner på en indstilling fra Epidemikommissionen. Folketinget har fredag eftermiddag valgt at bakke op regeringens forslag til nye restriktioner, derfor vil nedenstående gælde fra søndag morgen. Restriktionerne vil påvirke dele af autobranchen, men de vil ikke forhindre jer i at drive jeres virksomheder. De kan imidlertid være skyld i en del besvær og administrativt bøvl.

Der indføres arealkrav i detailbutikker, hvor der differentieres mellem butikker over og under 2000 kvadratmeter:

  • Butikker under 2000 kvadratmeter: 4 kvadratmeter per kunde.
  • Butikker over 2000 kvadratmeter: 6 kvadratmeter per kunde.

Det er meget sandsynligt, at der vil komme følgekrav om, at antallet af tilladte kunder i butikken skal skiltes ved indgangen til butikken, ligesom vi kender det med mundbind og fra arealkravet sidste vinter.

Samtidig skal ansatte med kundekontakt i butikker bære mundbind, selvom de kan fremvise et gyldigt coronapas.

Regeringen har i skrivende stund kun lige modtaget Folketingets accept, så vi kender endnu ikke de præcise regler, men vi må antage, at de vil minde meget om sidste vinters restriktioner. Dermed vil indskrivninger til værksteder, der ligger I eller i forlængelse af et salgslokale også være omfattet af både arealkrav og mundbindskrav.

Hvis indskrivningen til et værksted eller autolakeri ikke ligger I eller i forlængelse af et salgslokale, vil restriktionerne ikke umildbart gælde i de lokaler. Det kræver dog, at der ikke sælges varer fx tilbehør til bilen i indskrivningen.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg bakker op om restriktionerne.

”Selvom det er virkelig ærgerligt, at der snart genindføres restriktioner i autobranchen, må vi stole på myndighedernes anbefalinger i en tid med voldsomme stigninger i smittetallene. Vi er imidlertid glade for, at der ikke kommer restriktioner, der gør det umuligt at drive virksomhed i autobranchen. Det ville også være helt forfejlet i en branche med så god plads i salgslokalerne”, siger Gitte Seeberg, der fortsætter:

”Da det blev tydeligt, at der var yderligere restriktioner på vej, har vi gennem Dansk Erhverv gjort det klart, at de nye restriktioner ikke måtte føre til en nedlukning af autobranchen. Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes, og at de nye tiltag ikke begrænser jeres mulighed for at drive virksomhed. Vi vil arbejde benhårdt på, at det forbliver sådan”, lyder det fra direktøren.

AutoBranchen Danmark vil opdatere denne artikel, så snart der foreligger flere oplysninger om de nye restriktioner.

Kontakt

Juridisk hotline