Bilforhandlere

Bilhus er forberedt på nedgang i værkstedsopgaver med nyt elbilsmærke

Over 20 danske bilforhandlere melder sig klar til at sælge det nye elbilsmærke Maxus. Det vil betyde færre værkstedsopgaver på grund af en drivlinje med langt færre bevægelige dele, som kan gå i stykker.

Men det har man kuren på hos Ole Winther Auto A/S, fortæller Ole Winther, der er indehaver af virksomheden, som holder til i Silkeborg, Horsens og Herning.

“Kuren er ret simpel. Vi skal sælge flere biler, for vi er forberedte på, at der kommer til at være færre værkstedsopgaver på elbiler. Jeg vil dog sige, at det jo ikke går helt i stå. Der vil stadig være dæk, bremser, skader, forskellige væsker og software, som kræver et besøg forbi et værksted”, siger Ole Winther.

Interesse fra håndværkere

Som AutoBranchen Danmark tidligere har skrevet om, er udleveringen af demobiler fra Maxus allerede i gang rundt om i landet hos de godt 20 forhandlere, som nu skal til at sælge det i Danmark ukendt elbilsmærke. Det betyder en omstilling af værkstedet for at kunne håndtere flere biler på stærkstrøm.

“I den forbindelse vil jeg sige, at importøren har stillet meget rimelige og realistiske krav til os. Vi var dog i forvejen vant til at håndtere el- og hybridbiler, og vi havde i forvejen ladestandere. Så det har indtil videre ikke været en tung investering for os at komme til at sælge og servicere Maxus”, fortæller Ole Winther.

Der har allerede været en del interesse for Maxus, der ifølge Ole Winther især udmærker sig på kvalitet og rækkevidde kontra pris. Og interessen kommer blandt andet fra lokale håndværkere.

“Mange af dem, som har været forbi for at kigge, fortæller, at en rækkevidde på mellem 300 og 340 km er mere end rigeligt for dem. Samtidig opstiller flere og flere virksomheder CO2-krav til dem selv. Her kan elvarebiler på strøm hjælpe dem et stort stykke fremad”, siger Ole Winther.

Skal nok overvinde skepsis

Ole Winther er heller ikke nervøs for, at en stor skepsis blandt forbrugerne sætter en stopper for Maxus’ fremdrift i Danmark.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper