Bilafgifter

Pressemeddelelse: Bilsalg i efterårsferien sat i stå af afgiftsforhandlinger

90 procent af bilforhandlerne blandt AutoBranchen Danmarks medlemmer giver i en dugfrisk undersøgelse de politiske forhandlinger om nye afgifter skylden for, at bilsalget er gået i stå. AutoBranchen Danmark efterlyser afklaring nu.

Efterårsferien er traditionelt en god uge at sælge biler i, men det er ikke tilfældet i år, ifølge en dugfrisk undersøgelse foretaget blandt AutoBranchen Danmarks medlemmer. 7 ud af 10 bilforhandlere svarer, at de har færre kunder, og at der bliver skrevet under på færre købsaftaler i denne efterårsferie end i 2019.

I undersøgelsen angiver 90 procent af respondenterne, at det dårlige bilsalg primært skyldes, at politikerne fortsat forhandler om nye bilafgifter. Gitte Seeberg, adm. direktør hos AutoBranchen Danmark, bekræfter, at det er konsekvensen, når der forhandles om bilafgifter.

”Vi ser et tilsvarende billede hver gang, at politikerne debatterer bilafgifter. Hver gang går bilsalget i stå, og hver gang har det konsekvenser for forhandlerne. Denne gang bøvler bilforhandlerne ovenikøbet med en Corona-krise. Forhandlingerne har snart varet en måned. Det er urimeligt over for en branche, der pt er sat skakmat. Vi har brug for en hurtig aftale”, siger hun og supplerer:

”Vi opfordrer til, at der hurtigst muligt laves en så bred politisk aftale som muligt, og at den bliver langsigtet. Det ikke holdbart, hvis vi igen om tre, fire eller fem år skal diskutere afgifter igen. Den mangeårige stop-and-go politik om bilafgifter må stoppe nu. Ligesom Transportkommissionen anbefaler vi, at afgifterne fastlægges for resten af årtiet”, siger Gitte Seeberg.

Nyvognsforhandlere hårdest ramt

Ifølge undersøgelsen er det særligt nyvognsforhandlerne, der lider under den manglende afklaring om bilafgifterne. Blandt dem oplever 79 procent, at der i denne efterårsferie underskrives færre aftaler end i efterårsferien 2019. 41 procent af respondenterne en nedgang i købsaftaler på 25-50 procent. 39 procent af nyvognsforhandlerne har indgået over 50 procent færre købsaftaler.

Ifølge Gitte Seeberg havde bilforhandlerne set frem mod en væsentligt bedre efterårsferie.

”Efterårsferien er traditionelt god at sælge biler i, fordi mange har fri og tid til at kigge på bil. I år må hovedparten af danskerne endda blive i landet og en stor del har netop fået udbetalt feriepenge, som kunne bruges til en ny bil. Desværre ser vi et helt andet billede, og pilen peger entydigt på, at det skyldes de meget langsomme politiske forhandlinger om bilafgifter”, siger Gitte Seeberg.

Brugtvognssalget ser lidt bedre ud, da ”kun” 26 procent oplever en nedgang på over 50 procent.

Undersøgelsen er foretaget i perioden 14-19. oktober 2020 med 164 respondenter.

Pressekontakt
Charlotte Brix Andersen, kommunikationschef hos AutoBranchen Danmark.
Tlf.: 31 36 94 00 // Mail: cba@abdk.dk

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation