Bilforhandlere

Dansk bilsalg oplevede lille kickstart i juni 2020 efter kraftigt corona-fald

Bilsalget for juni 2020 kan opsummeres med tre punkter:

1. Samlet bilsalg er 13% under 2019-niveau.

2. År til dato er bilsalget faldet knap 28% kontra 2019.

3. VW holder fast i tronen som mest solgte bilmærke.

1. Bilsalget er i bedring

Genåbningen af Danmark, og en øget forbrugertillid, gør, at bilsalget i Danmark er i bedring efter drastisk tilbagegang i april og maj 2020. Juni måneds salgstal er stadig under 2019-niveauet, nærmere betegnet 13,4 procent ifølge de nyeste tal fra De Danske Bilimportører (DBI). Men sammenlignet med april og maj, hvor salgstallene lå henholdsvis knap 29% og 40% under salget for de samme måneder i fjor, så er det altså en betydelig forbedring.

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark glæder sig over, at hverdagen er ved at vende lidt tilbage blandt landets bilforhandlere.

“Rigtig mange danske arbejdspladser er forbundet med bilsalget. Derfor er det positivt, at forbrugerne igen kaster sig over at købe nye biler. Samtidig med det har salget af brugte biler holdt et godt niveau under hele coronakrisen, og det er samlet godt for både bilhuse, eftermarkedet og værkstederne”, siger Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

2. År stærkt præget af krise

Omfattende nedlukning af bilfabrikker globalt, lukkede grænser, hjemsendelser og fyringer har betydet stor usikkerhed for bilsalget i årets første seks måneder. Tilbagegang i både marts, april og maj 2020 betyder, at bilsalget år til dato ligger på 88.416 indregistrerede biler ifølge DBI. Det svarer til en nedgang på knap 27,7% i forhold til året før.

“Hertil skal det dog bemærkes, at sidste år var et rekordår for bilsalget i Danmark i årets første halvdel. Derfor kan faldet her i midten af 2020 se mere voldsomt ud, end det egentlig er”, siger Gitte Seeberg.

Samlet blev der indregistret henholdsvis 120.722 og 122.223 nye biler i årets første seks måneder i 2018 og 2019.

Elbilssalg holder farten

Fra januar til og med juni 2020 er der solgt 3.715 nye elbiler. Det svarer til en stigning på 43,5% i forhold til første halvår 2019. Isoleret i juni 2020 blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1% flere end i juni 2019.

3. VW er danskernes favoritmærke

Kigger man på bilmærkernes indbyrdes kamp om at være danskernes mest foretrukne, holder VW godt fast i førstepladsen. Med 2.433 solgt VW-biler i juni 2020 ligger det tyske mærke foran Ford og Peugeot med henholdsvis 1.555 biler og 1.332 biler.

Tal og grafik

Herunder finder du et mere detaljeret markedsoverblik lavet af AutoBranchen Danmark på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper