Bilforhandlere

Dialog med østrigsk søsterorganisation om Peugeot-dommen

AutoBranchen Danmark er i dialog med vores østrigske søsterorganisation WKÖ, der har været med til at føre sagen mod den østrigske Peugeot-importør.

I maj vandt den østrigske Peugeotforhandler Büchl en opsigtsvækkende retssag over den østrigske Peugoet importør. Büchl forhandler også PSA-mærkerne Citroën og Opel. Det er første gang, at en forhandler får kendt betydelige dele af sin forhandlerkontrakt ulovlig. Siden da har AutoBranchen Danmark undersøgt mulighederne for at føre en lignende sag i Danmark, hvor lignende metoder er en del af mange forhandlerkontrakter.

Som led i at undersøge mulighederne for at føre en lignende sag i Danmark, har AutoBranchen Danmark været i dialog med vores østrigske pendant Wirtschaftskammer Österreich (WKÖ), hvor Büchl-forhandleren er medlem.

AutoBranchen Danmarks juridiske chef Eylem Ünüvar understreger vigtigheden af det østrigske input.

”Gennem vores kontakt til WKÖ får vi adgang til en række oplysninger om, hvordan sagen er forberedt og forløbet. Adgangen til disse oplysninger kan blive afgørende for, hvordan en evt. dansk retssag vil falde ud. I den kommende tid forventer vi at have en løbende dialog med den østrigske advokat, som WKÖ har beskikket til føre sagen på vegne af Büchl-forhandleren. WKÖ forventer også, at der i de kommende år vil komme lignende sager i Østrig, som potentielt kan være med til at danne præcedens,” siger Eylem Ünüvar.

Europæisk samarbejde om dommen

AutoBranchen Danmarks gode forhold til WKÖ kommer fra et mangeårigt medlemskab af vores fælles europæiske organisation Cecra, hvor AutoBranchen Danmark er det danske medlem. Igennem Cecra drøfter vi løbende Peugeot-dommen med de andre europæiske brancheorganisationer. Blandt organisationens medlemmer forventer mange, at der vil komme lignende søgsmål mod bilproducenter og deres importører i de kommende år.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper