Bilforhandlere

Du kan bruge varebilen i sommerferien

I op til 20 dage om året må biler på gule plader benyttes til privat kørsel, hvis der er købt et dagsbevis i Motorregistreret.

Sommeren er over os og mange mennesker står over at skulle på ferie, gør-det-selv projekter, køre haveaffald væk osv. Fælles for de projekter er, at der kan blive brug for mere plads i bilen end til hverdag. Hvis du har adgang til en bil på gule plader, kan du i op til 20 dage om året mod betaling til skattemyndighederne benytte bilen til private formål.

Det kræver dog, at du i motorregisteret eller i appen ”Dagsbevis” betaler op til 225 kr. per dag, hvor bilen benyttes privat.  De 225 kr. giver mulighed for at bilen benyttes på den pågældende dato fra midnat til 23:59 samme dag.

Hver bil kan maksimalt få udstedt 20 dagsbeviser på et kalenderår. Det er underordnet, om det er samme bruger, der anvender bilen på de 20 dage. Tilsvarende kan medarbejdere godt benytte flere biler og dermed komme over de 20 dage.

Eftermarkedschef i AutoBranchen Danmarks Videnscenter Nicky Bobak opfordrer virksomhederne til at benytte ordningen.

”Under Covid-19 og sommerferien kører store dele af autobranchen ikke i højeste gear. Mange medarbejdere er ikke på arbejde og virksomhederne har mindre aktivitet end normalt. Her er det oplagt at lade medarbejderne benytte de gulpladebiler, som alligevel står stille i dage eller uger. Det er også et godt tilbud til medarbejderne i en branche, hvor der ikke er overflod af arbejdskraft,” siger Nicky Bobak.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper