Det enkle er ofte det smarteste, og et nyt patenteret sikkerhedssystem gør det enkelt at sikre sine solgte biler mod chiptuning og kilomesterspoling.

OBD Safe har udviklet et særligt klistermærke, som plomberer bilens OBD-stik og sikrer, at kun værksteder, som har ret til det, kan genskabe plomberingen efter brug af OBD-stikket.

En ny fordelsaftale sikrer, at medlemmer af AutoBranchen Danmark får rabat på et antal registreringer.

”Du kan ganske enkelt lave en risikoafdækning, når du sælger en bil. Som forhandler yder du garanti på bilen, og det kan være svært at løfte bevisbyrden, hvis bilens motor står af, fordi den er blevet chiptunet ulovligt. Med OBD Safe kan du plombere OBD-stikket, så ingen kan komme ind og tune bilen, uden at det bliver opdaget,” siger Niels Becker, der er direktør og medejer af OBD Safe.

OBD Safe er simpel at bruge. Det er et klistermærke, som sættes på OBD-stikket og forsegler det. Hvert klistermærke har et unikt nummer, som er knyttet til en database. Når klistermærket fjernes, krakelerer det, så det ikke kan monteres igen.

Hvis et værksted skal bruge adgang til OBD-stikket i forbindelse med service, skal der påsættes et nyt klistermærke, som registreres i databasen. Hvis OBD Safe-plomberingen er brudt uden ny plombering er påført og aktiveret korrekt, bør man derfor være opmærksom.

”Det handler for en bilforhandler om at italesætte overfor kunden, at det er ham, der hænger på garantien. Når en forhandler sælger en bil, så kan man ønske kunden tillykke, og så samtidig fortælle, at OBD-stikket er plomberet, så bilen er sikret mod ulovlig chiptuning, der potentielt kan ødelægge bilen,” siger Niels Becker.

Han nævner eksempler på biler, hvor motoren er gået i stykker, og bilen skal repareres for op mod 150.000 kroner i garantiperioden. Når sådan en reparation skyldes ulovlig chiptuning, så var forhandleren ikke ansvarlig, og så kunne han have sparet pengene.

”Chiptuning og kilometerspoling er et udbredt problem i Europa, og derfor virker OBD Safe-løsningen smart og påfaldende enkel. AutoBranchen Danmark har derfor lavet en fordelsaftale med OBD Safe, som giver medlemmerne rabat på et antal registreringer. ” siger Henrik Bitzer, chef for Partnerskaber i AutoBranchen Danmark.

Læs mere om AutoBranchen Danmarks fordelsaftale med OBD Safe i fordelskataloget (kræver login).  

OBD Safe har søgt patent på sikkerhedssystemet i 165 lande.

Hurtig adgang for medlemmer:

Tilgå fordelskataloget

Vores fordelsaftaler giver adgang til:

 • Attraktiv og fleksibel bilfinansiering.

 • Provision ved salg af bilforsikringer.

 • Digital beregner til bilafgifter på få minutter med fuld dokumentation.

 • Erhvervsforsikringer med gode rabatter.

 • Motorforsikring.

 • Værktøjs-og reparationskontrol.

 • Rabatter med brændstofaftaler.

 • Attraktive priser på opgaver med bilruder.

 • Pensionsordning.

 • Mulighed for optimeret lønsystem.

 • Og meget mere …