Bilforhandlere

Forsamlingsforbud sænkes til 50 personer

Per 19. september er forsamlingsforbuddet blevet sænket fra 100 til 50 personer. Der er en række undtagelser, som du kan læse om i denne artikel.

På grund af den store stigning i smittetrykket af coronavirus i september, har regeringen valgt at indføre en række restriktioner for danskerne. En af restriktionerne er, at forsamlingsforbuddet er blevet sænket fra 100 til 50 personer. Det meddelte Statsminister Mette Frederiksen den 17. september.

Undtagelser fra forbuddet

Forsamlingsforbuddet er omfattet af en række undtagelser bl.a. ”almindelig ophold og færden” på en arbejdsplads. Dermed gælder forsamlingsforbuddet ikke arbejdspladser forudsat, at ophold for mere end 50 mennesker er naturligt og nødvendigt for, at arbejdet kan udføres som normalt.

Udfordringerne kommer først, hvis der skal holdes arrangementer med kunder og/eller besøgende på virksomheden, på en restaurant eller lignende. Her gælder forsamlingsforbuddet med mindre følgende betingelser opfyldes:

  • Deltagerne skal i det væsentlige sidde ned under arrangementet
  • Der må maksimalt være én person per to kvadratmeter

Hvis ovenstående punkter er opfyldt er det muligt at forsamles op til 500 personer til møder, konferencer mv. Kvadratmeterreglen gælder ikke udendørs.

På fredagens pressemøde opfordrede regeringen samtidig til, at hjemmearbejde benyttes i videst muligt omfang.

Løbende fokus er vigtigt

Charlotte Brix Andersen, chef for medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation hos AutoBranchen Danmark, opfordrer til, at virksomhederne løbende holder sig orienteret om situationen.

”Med et stigende smittetryk er det vigtigt at tage sine forholdsregler. Jeg kan kun opfordre til, at man altid holder sig orienteret om de til hver tid gældende regler på coronasmitte.dk og downloader Smittestop-appen. Husk de gode regler om hyppige håndvask, håndsprit ved indgangen, undgå håndtryk etc. Se rådene til arbejdspladsen på her.”.  siger Charlotte Brix Andersen.

AutoBranchen Danmark vil løbende kommunikere om de ændringer, der påvirker autobranchen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation