Eftermarked

Husk tillæg i Autotaks for værnemidler til at holde coronasmitten nede

Selv om coronavirussen inden for de senere uger er kommet mere under kontrol i Danmark, er der fortsat stor fokus fra både myndigheder og regeringen på at forhindre virussen i at bluse op igen.

Både bilhuse og værksteder har siden udbruddet af virussen i Danmark i slutningen af februar 2020 haft stor fokus på at afspritte biler, holde afstand, sikre kontaktløse betalinger og generelt minimere den fysiske kontakt mellem kunder, salgspersonale, mekanikere og øvrige ansatte.

Men både ved reparationer og autolakering er det vigtigt at notere de merudgifter, man har til værnemidler. Det sker i systemet Autotaks, som i forvejens bruges til at opgøre forsikringsskader på biler. Det fortæller Jørgen Petersen, forsikringskonsulent hos AutoBranchen Danmark.

“Det er fortsat et vigtigt signal at sende til kunder og samarbejdspartnere, at man sørger for at afspritte og levere biler tilbage, hvor alle flader at rengjorte for at minimere risikoen for smittespredning. Betalingen for de værnemidler til den opgave er vigtig for bundlinjen på værkstedet og bilhuset”, fortæller Jørgen Petersen, der dagligt hjælper brugere af systemet Autotaks.

Guide: Sådan minimerer du smitterisikoen på dit værksted 

For at minimere risikoen for at sprede coronavirussen i Danmark, sørger værksteder og bilhuse for at afspritte og rengøre biler. De merudgifter til værnemidler skal man dog huske notere, så man får betaling for dem.

Det kan være udgifter til værnemidler, sprit, klude og ekstra tidsforbrug til at desinficere bilerne, som forsikringsselskaberne vil dække i forbindelse med skadesopgørelserne.

  • Hvis du arbejder på et skadesværksted, noteres udgifterne på rapporterne som I og E 1000.
  • For lakværksteder noteres det som L1000.

Kontakt os, hvis I har behov for rådgivning hertil.