Eftermarked

Kvalitetsstandarder har medvind efter flere leverandørkrav

Stadig flere leverandører til især værksteds- og autolakbranchen skruer op for deres krav og forventninger til kvalitetsstandarder som eksempelvis KS 2000.

Det betyder, at en autolakerer, som samarbejder med en mærkeforhandler, kan blive mødt med opfordringen om at fremvise eller tilslutte sig en ISO- eller kvalitetsstandard. For Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark, er tendensen en god ting.

“Certificeringer som KS 2000 kan i min optik være med til at løfte kvaliteten af både det arbejde, man udfører, og den virksomhed, man repræsenterer over for samarbejdspartnere. Det er selvfølgelig et udtryk for en stadig mere professionalisering af autobranchen- og lakbranchen”, siger Nicky Bobak.

En løbende proces

Hvis en virksomhed certificeres med eksempelvis KS 2000, er certificeringen en løbende proces, som hele tiden skal gøre ens virksomhed bedre og samtidig styrke forholdet til samarbejdspartnerne – herunder både forhandlere, forsikringsselskaber, skadescentre og underleverandører.

“Mange virksomheder ønsker i dag at kunne følge endnu bedre med i, hvordan deres virksomheder styrkes over for ikke kun samarbejdspartnere, men selvfølgelig også de ansatte og miljø- og klimafaktorer, som vinder mere frem i de her år”, forklarer Nicky Bobak.

Kan specialdesignes

AutoBranchen Danmark har mulighed for at tilpasse de enkelte certificeringer til de enkelte virksomheder ud fra konkrete ønsker. Alle KS 2000-certificerede virksomheder er dog forpligtede til årligt at opstille miljøhandlingsplaner, miljømål og udarbejde miljøredegørelser.

“Miljøredegørelser vil være offentligt tilgængelige og kan rekvireres via AutoBranchen Danmark eller hos det enkelte medlem. Hovedformålet er her at skabe et bedre arbejdsmiljø og sikre lavere sygefravær”, siger Nicky Bobak og fortsætter:

“Det vil også vise sig i produktionsomkostninger, hvor virksomheder vil opleve besparelser på materialer, energi og affaldshåndtering. Men det tilpasser vi efter virksomhedens type og ønsker”.

AutoBranchen Danmark tilbyder flere certificeringer til værksteder og eftermarkedet.

Du kan her læse mere om vores KS 2000-certificering og certificering til korrekt håndtering af el- og hybridbiler på værksteder.

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert