Bilforhandlere

Lønkompensation forlænges med nye regler om ferie

Folketinget har vedtaget en forlængelse af lønkompensationsordningen, men flere væsentlige detaljer er ændret, heriblandt regler for varsling af ferie.

Den 25. juni har Folketinget vedtaget en forlængelse af lønkompensationsordningen, som vil gælde fra 9. juli til 29. august. Lønkompensationsordningen nedlægges endelig per 29. august 2020. Det overordnede regelsæt er det samme, som ved de tidligere perioder, men der er to væsentlige ændringer.

AutoBranchen Danmarks juridiske chef Eylem Ünüvar understreger, at ordningen giver nye muligheder.

”Tidligere var det ikke muligt for medarbejdere på lønkompensation at bidrage til virksomheden. Det er nu muligt. Virksomheden kan selv vurdere, om medarbejderen skal afholde ferie eller arbejde nogle enkelte dage undervejs. Beklageligvis kommer indfasningen af ændringerne midt under sommerferien, hvor de fleste virksomheder alligevel vil sende medarbejderne på sommerferie, selv med denne ændring”, siger Eylem Ünüvar.

Tre uger uden kompensation

Den første ændring er, at det ikke længere er et krav, at medarbejderen afholder ferie i den periode, hvor medarbejderen er omfattet af ordningen. Til gengæld vil virksomheden ikke kunne modtage kompensation for tre uger eller 21 kalenderdage. I de tre uger kan virksomheden vælge at lade medarbejderne holde ferie eller arbejde som normalt.

Varsling af ferie suspenderes

Under normale omstændigheder skal placeringen af hovedferien varsles til den enkelte medarbejder hurtigst muligt og mindst tre måneder før afholdelse. Medarbejdere, der er omfattet af lønkompensationsordningen i perioden 9. juli til 29. august, mister midlertidigt denne ret. Dermed ligger det virksomhedens ledelse frit for at ændre de ansattes hovedferie uden det normale varsel på tre måneder.

De suspenderende regler for varsling af hovedferien gælder maximalt for 15 feriedage.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper