Bilforhandlere

Nedlukning forlænges til 7. februar

Kære medlem

Regeringen har her til aften den 13. januar meddelt, at nedlukningen af det danske samfund forlænges til og med den 7. februar. Det betyder, at restriktionerne for autobranchen forbliver uændret. Dermed må jeres salgsafdelinger desværre ikke åbne for fysiske kundebesøg endnu. I har fortsat mulighed for at tage imod jeres erhvervskunder i forretningen, og jeres værksteder kan fortsat holde åbent.

Det er et hårdt slag for branchen især her i januar måned, hvor der plejer at være godt gang i bilsalget. Der er masser af plads i forretningerne, hvor møder med private bilkøbere sagtens ville kunne håndteres med god og sikker afstand til hinanden.

Vi gør, hvad vi kan for at forsikre politikere og myndighederne om dette. Vi er blandt andet sammen med Dansk Erhverv i dialog med dem for at få genåbnet forretningerne, så snart det er muligt.

Indtil da må I desværre kun sælge biler til private gennem onlinesalg. Som I allerede ved, betyder det, at kunden får 14 dages fortrydelsesret. Det er meget væsentligt, at det fremgår klart af købsaftalen, da kunden ellers vil få yderligere et års fortrydelsesret. Her kan I læse mere om reglerne for online handel

Hjælpepakkerne

På vores hjemmeside har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får om restriktioner og hjælpepakker. Siden opdateres løbende.

Vi ved, at især lønkompensationsordningen giver problemer for jer, da man skal sende 30 procent af sin medarbejderstab hjem eller 50 medarbejdere på samme P-nummer. Det er for mange ikke muligt, når værkstedet kører, men salgsafdelingen i princippet er helt lukket. Det har vi påpeget i kraftige vendinger over for politikere og myndigheder. Vi arbejder på, at der bliver lavet justeringer.

Det er lykkes at gøre synspunktet gældende i dag i Berlingske. Se artiklen her 

Vi har samlet et dugfriskt overblik over de hjælpepakker, som I kan søge/benytte med vejledninger til, hvordan I skal gøre:

Rejserestriktioner

Alle private og erhvervsrejser frarådes fortsat. Det er kun personer med anerkendelsesværdige formål, der må rejse ind. Husk at man skal kunne fremvise en negativ coronatest før indrejse til Danmark, som maksimalt må være 24 timer gammel.

Vi arbejder på at finde ud af, hvilke regler der gælder præcis på eksport- og importområdet for biler. Vi vurderer lige nu, at I godt kan rejse over grænsen og hente biler. Vi vender tilbage så snart, vi har nyt.

Husk I altid kan ringe til vores juridiske rådgivning. De har åbent fra 8:30 til 16:30 på hverdage og kan kontaktes på tlf. 33 31 45 55 / jura@abdk.dk.

Det lykkes os i weekenden at få sikkerhed for, at I kan foretage prøvekørsler og fremvisninger uden for forretningens matrikel. Det er vi glade for. Vi ved, det er en svær og hård situation for jer lige nu. Vi er i løbende kontakt med politikere og myndigheder og gør, hvad vi kan for, at I hurtigst muligt vil kunne åbne forretningerne igen, lige så snart det bliver muligt.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation