Bilforhandlere

Ny afgiftsberegner til nye og brugte biler

AutoBranchen Danmarks medlemmer kan nu benytte en ny afgiftsberegner til både nye og brugte biler leveret af vores samarbejdspartner ASG-Digital.

Siden præsentationen af de nye bilafgifter den 4. december, har AutoBranchen Danmark fået mange henvendelser med ønsket om en afgiftsberegner til den nye registreringsafgift. AutoBranchen Danmarks partnerskabschef Henrik Bitzer forklarer:

”Vi har været i dialog med en række virksomheder, der har kunnet levere en ny afgiftsberegner til AutoBranchen Danmarks medlemmer, herunder ASG-Digital. Vi har i forvejen et godt samarbejde med ASG-Digital, som vi ved tilbyder løsninger af høj kvalitet. Derfor er vi glade for, at ASG nu kan stille en beregner til både nye og brugte biler til rådighed for vores medlemmer”.

Kan beregne afgift i 2021

Den nye beregner kan beregne registreringsafgiften for både nye og brugte person- og varebiler i 2021 uanset drivmiddel. Senere vil der også blive mulighed for at lave en konsekvensberegning ift. 2020-afgifterne.

Beregneren kræver, at brugeren kender bilens CO2-udledning, der typisk er oplyst i bilens COC-dokument eller motorregisteret. Hvis man ikke kender bilens CO2-udledning, er der i beregneren mulighed for at anslå en cirka udledning.

Man skal dog være opmærksom på, at bilens CO2-forbrug skal være ”blandet bykørsel” ud fra NEDC2 i resten af 2020 og WLTP i 2021.

I takt med at loven om de nye bilafgifter bliver fremlagt og vedtaget, vil der komme flere detaljer frem. Når det sker, vil ASG-Digital løbende opdatere deres afgiftsberegner.

Beregneren kan tilgås via nedenstående link og er gratis at benytte. Her vil I skulle indtaste en række oplysninger til ASG-Digital, hvorefter I vil få adgang til beregneren.

Spørgsmål af teknisk karakter skal rettes til ASG-Digital på: info@asg-digital.dk / tlf.: 7070 7227.

Kontakt

Henrik Bitzer

Partnerskabschef