Bilforhandlere

Plugin-hybrider holder hånden under presset bilsalg

Bilsalget for august 2020 kan opsummeres i tre punkter:

1. Plugin hybrider holder hånden under presset salg

2. Ford holder fast i førsteplads trods batteri-problemer

3. Tesla er tilbage i kampen om elbilssalget

1. Efterspørgslen på hybrider fortsætter

Fra foråret og frem til den sidste sommermåned i 2020 er der kommet en del flere biler på strøm ud på de danske veje. Det er især plugin-hybridbilerne, som lokker de danske forbrugere til. Det var også tilfældet i august, hvor der kom nummerplader på 2.464 plugin-hybridbiler. Det svarer til en stigning på 655,8% kontra 2019, viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

“Biler, som kombinerer traditionelle motorer med kørsel på strøm, tiltaler flere husstande og forbrugere. Det skyldes, at familier kan se hverdagen hænge sammen, også selv om de måtte glemme eller ikke har haft tid til at fylde strøm på bilen. Og det er plugin-hybridernes helt store force”, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Det samlede bilsalg ligger fortsat et godt stykke under 2019, der var et rekordår for bilsalget i Danmark.

“Især juni og juli viste en normaliseringen af bilsalget i Danmark, men lige nu er der blevet indregistreret 20 procent færre biler, end der gjorde i 2019, og det kan selvfølgelig mærkes i autobranchen”, fortæller Gitte Seeberg.

Finansministeriets vurdering i oplægget til finansloven 2021 lyder på, at bilsalget lander på et samlet salg på omkring 190.000 nye biler for hele 2020 mod 225.700 i 2019.

2. Ford har førertrøjen på

Plugin-hybridbilen Ford Kuga er uden sammenligning 2020’s højdespringer, og bilmodellen holder fast i den gule førertrøje. Modellen har tilmed vippet især Citroën C3 og Peugeot 208 af pinden som de mest solgte biler måned for måned.

Det sker på trods af, at Ford Danmark kort efter sommerferien måtte meddele, at 2.901 Kuga solgt i Danmark måtte tilbagekaldes for at få rettet en fejl på batteriet, der risikerer at frigive gasser for at komme af med både tryk og varme med risiko for overophedning af de omkringliggende materialer, som kan udgøre en brandfare.

Tesla er tilbage

De seneste måneder har Hyundai, Renault og Volkswagen på skift sat sig i spidsen af salgstallene for elbiler. Det vendte august 2020 lidt op og ned på, og  Tesla er med 262 indregistrerede biler mod 150 Hyundai Kona og 141 Kia e-Niro tilbage i front. Samlet kom der nummerplader på 1.015 nye elbiler i august 2020.

“Elbilerne ligger et godt stykke over 2019-tallene måned for måned, og i august krydsede elbilerne markedsandelen på 5 procent, hvilket er flot. Vi går dog ind i et efterår, hvor det lige nu ser ud til, at flertallet af de populære elbiler går fra de facto 0% i afgift og til 65% i 2021. Det risikerer at få salget til at bremse massivt op”, forklarer Gitte Seeberg.

Tal og grafik

Herunder finder du et mere detaljeret markedsoverblik lavet af AutoBranchen Danmark på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper