Bilforhandlere

Salgslokaler skal fortsat holdes lukket frem til 17. januar  

Coronarestriktionerne forlænges frem til og med 17. januar. Det betyder, at det fortsat ikke er muligt at holde salgslokalerne i detailhandlen åbne og dermed heller ikke bilforhandlernes salgslokaler. Det oplyste statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet her til aften. 

Det betyder, at det ikke er muligt at have kunder i salgslokalerne. Onlinesalg og digitale fremvisninger er dog fortsat en mulighed. På samme måde er det også stadig muligt at udlevere biler, som kunder har bestilt og betalt for tidligere.  

Værksteder kan holde åbent helt som i foråret. 

Myndighederne opfordrer også til, at medarbejdere arbejder hjemmefra, hvis det er muligt. 

Hjælpepakken om lønkompensation, som blev genetableret fra den 9. december, kan der ansøges om nu. Regeringen og Folketinget vedtog før jul, at hjælpepakkerne forlænges til 28. februar. 

Virksomheder i autobranchen kan ansøge om hjælpepakker inden for tre områder – de samme som i foråret. Indtil videre er der kun åbnet for ansøgning om lønkompensation:
  

  • Lønkompensationsordningen 
  • Kompensation for faste omkostninger 
  • Kompensationsordningen til selvstændige 

Se link i om ansøgning til lønkompensation 

Virksomheder kan søge om at få del i hjælpepakkerne fra den 9. december 2020 i de 38 kommuner, der først blev berørt af nedlukningen, og fra den 11. december 2020 har virksomheder i hele landet kunnet søge om kompensationsordningerne. 

Der ansøges på virk.dk, hvor der findes vejledning til ansøgning samt svar på en række ofte stillede spørgsmål. 

Ansøgning til hjælpepakken om faste omkostninger er ikke offentliggjort endnuAutoBranchen Danmark antager, at der vil blive åbent for denne inden for kort tid. Det vil være muligt at ansøge fra denne side på virk.dk
 
AutoBranchen Danmark forventer, at reglerne vil være meget tæt på at være identiske med de regler, der gjaldt i foråret. Men vi kender først de endelige regler, når de relevante ministerier har udsendt bekendtgørelser, hvor krav og ansøgningsfrister mv. fremgår. 

  
Et bredt flertal i Folketinget har desuden vedtaget at forlænge delejob-ordningen. Ordningen giver virksomheder mulighed for at fordele arbejdet mellem medarbejdere for at undgå afskedigelser. Det sender vi også mere info ud om snarest.
 

Læs mere i dette link om hvordan man skal forholde sig i forbindelse med onlinesalg og til kompensationsordningerne

Vi håber på, at restriktionerne snart virker, så vi kan komme tilbage til mere normale tilstande. Nu er Danmark heldigvis også begyndt at vaccinere, så vi forhåbentligt kan se frem imod bedre tider.
  
Husk at ringe til vores jurister. De sidder klar til at hjælpe jer her mellem jul og nytår.
  
Pas på jer selv og kunderne. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation