Eftermarked

Samarbejdsaftale sikrer korrekt betaling mellem pladesmed og lakerer

Coronakrisen betyder færre biler på langt de fleste værksteder. Det bekræftes af forsikringsselskaber, som melder om mellem 15-30 procent færre bilskader i øjeblikket.

Dermed øges presset på både bundlinjen for opgaver udført på de biler, som trods perioden med nedgang kommer ind på værkstedet. Det kræver derfor i endnu højere grad klare aftaler mellem karrosseriværkstedet og autolakerere, så fejl og mangler minimeres mest muligt.

AutoBranchen Danmark har udarbejdet en samarbejdsaftale, som kan indgås skriftligt mellem autolakerere og pladesmedene. Den skriftlige aftale skal eksempelvis forhindre, at autolakerer for overleveret en bil, hvor pladearbejdet er udført så dårligt, umuligt kan afslutte opgaven korrekt.

René Thomsen er lakkonsulent hos AutoBranchen Danmark og uddyber fordelene ved at lave en skriftlige aftale mellem værksteder og samarbejdspartnere.

“Af og til oplever vi, at karrosseriteknikere og autolakerere er uenige om, hvem der sidder med ansvaret for en eller flere dele på biler, som er blevet udskiftet eller forsøgt forbedret. Med samarbejdsaftalen får man en skriftlig guideline at gå ud fra, så der er rene linjer”, siger René Thomsen.

Alle kan opnå en gevinst

Det er ikke kun for at spare tid og unødig diskussion frem og tilbage over en opgave, der gør, at det kan være en god idé at have en skriftlig aftale mellem sig.

“Samarbejdsaftalen er også god i forhold til at sikre ens retningslinjer med hensyn til reklamationer, afregningsmetoder og diverse processer. Derfor bør man kigge nærmere på aftalen”, siger René Thomsen.

AutoBranchen Danmark har udarbejdet en samarbejdsaftale, som kan udfyldes af autolakere og deres samarbejdspartnere.

Aftalepapiret sætter en række emner i system. Eksempelvis:

  • Produktvalg
  • Proces ved af- og påmontering
  • Afregningsmetode
  • Reklamationer

Du kan hente samarbejdsaftalen her.

Har du spørgsmål, kan du kontakte René Thomsen: 

Mobil: 53 62 11 54

Email: rlt@abvc.dk

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper