En spartelmasse hos en pladesmed var pludselig fyldt med huller og ujævnheder, som resulterede i, at lakværkstedet ikke kunne færdiggøre opgaven på den pågældende bil indenfor den tidsramme, der er beskrevet i lakvejledningen. Af den årsag sendte autolakereren derfor en ekstraregning til pladeværkstedet.
Men fejlen, dobbeltarbejdet og dermed merbetalingen kunne have været undgået, hvis autolakereren og skadesværksteet fra start havde brugt og godkendt det fælles aftaledokument, som AutoBranchen Danmark tilbyder.
“Samarbejdsaftalen rummer blandt andet muligheden for på forhånd at bestemme de produkter, man bruger på bestemte typer af opgaver. Som eksempelvis spartelmasse. Udfylder man dokumentet korrekt, deler man ansvaret, frem for at det havne hos den ene eller anden part. Alle parter er jo interesserede i at udføre deres opgaver fagligt korrekt”, siger René Thomsen.
- AutoBranchen Danmark har udarbejdet en samarbejdsaftale, som kan bruges af autolakerere og deres samarbejdspartnere.
- Du kan hente og udfylde aftalen her.
God redskab ved forsikringssager
Samarbejdsdokumentet er især relevant, når det handler om det vigtige samarbejde mellem autolakereren og skadescentret i det løbende arbejde med forsikringsskader. Her kan produktvalg og enighed om eksempelvis lakprocesserne spare parterne for meget besvær.
“I stedet er man fra start enige om udgangspunktet, så alle parter spiller på samme hold. Det er nødvendigt ved alle reparationer på karosseriskader. Derfor er gensidig kommunikation uhyre vigtig. Også ved valg af produkter, som f.eks. spartelmasse, sealer, sandpapir og slibeværktøjer ”, forklarer René Thomsen fra AutoBranchen Danmark.