Bilforhandlere

Elbiler: Salget tæt på fordoblet

Bilsalget for september 2020 kan opsummeres i tre punkter:

1. Elbiler holder fast i massiv vækst i 2020.
2. Plugin-hybriderne mister en anelse af pusten.
3. Samlet salg er i bedring – men stadig et godt stykke efter 2019.

1. 2020-salget af elbiler udbygger føringen

2.340 nye elbiler kom ud på de danske veje i september 2020, og det er et rekord, viser de nyeste bilsalgstal fra De Danske Bilimportører. Hvis man kigger på hele året, lander salgstallet på 7.550 – hvilket er en fremgang på knap 93% i forhold til årets første ni måneder sidste år.

Gitte Seeberg adm. hos AutoBranchen Danmark mener, at det understreger en klar parathed blandt forbrugerne i forhold til at købe biler på strøm.

“Mens politikerne på Christiansborg forhandler og forhandler om fremtidens bilafgifter, handler forbrugerne. Når prisen er rigtig, vil mange hellere end gerne købe enten en el- eller hybridbil. Nu er min appel så, at vi har brug for hurtig afklaring om, hvor afgiftsniveauet lander for el- og hybridbiler i 2021 og frem. Og vi har brug for langsigtet ro om afgifterne, så opsvinget kan fastholdes”, fortæller Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

Tesla Model 3 holder fast i tronen som den mest populære elbil, mens Volkswagen nye satsning ID. 3 kommer ind på en andenplads foran Hyundai Kona. Der blev solgt henholdsvis 798, 534 og 152 af de tre i september.

2. Plugin-hybridbilerne går lidt tilbage

Sammen med elbilerne, har plugin-hybridbilerne gjort et stort indtog hos mange danskere i 2020. Især har Ford Kuga vist sig yderst populær, hvilket den stadig er, og den topper da også septemberlisten foran Kia Niro og Mitsubishi Outlander.

“For mange er plugin-hybridbilerne en blødere overgang fra konventionelle motorer og til kørsel på ren strøm. Ved at være flittig med opladningen, kan stadig flere hybridbiler køre på strøm alene mellem mange bilisters hjem og arbejdsplads. Og så ligger der en tryghed i, at en benzin- eller dieselmotor kan tage over, hvis man ikke når helt i mål på batteriet”, siger Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

3. Samlet salg i bedring

Isolerer man september måned, ligger september 2020 7,6% højere end 2019, når man kigger på det samlede salg. Men selv om de seneste måneder har betydet en delvis genrejsning af salget, ligger året som helhed stadig godt 18% under 2019.

“En helt ny medlemsundersøgelse, som AutoBranchen Danmark har udført, viser dog at den store afgift-uro i kølvandet på transportkommissionens rapport og de igangværende politiske forhandlinger har fået salget til at bremse kraftigt op. Det kan afspejle sig i næste måneds salgstal”, fortæller Gitte Seeberg.

Tal og grafik

Herunder finder du et mere detaljeret markedsoverblik lavet af AutoBranchen Danmark på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper