Bilforhandlere

Stramning af kviklån vedtaget

Folketinget har vedtaget en række stramninger, der skal forhindre forbrugere i at optage kviklån og lignende former for finansiering med meget høje renter og omkostninger.

Den 4. juni har Folketinget vedtaget et lovforslag, der har til formål at sikre forbrugernes rettigheder ifm. indgåelse af lån med meget høje renter og omkostninger. Grundelementet i stramningen fra Folketinget er, at det per 1. juli bliver ulovligt at indgå kreditaftaler med forbrugere, hvor de årlige omkostninger i procent (ÅOP) overstiger 35 procent. Tilsvarende må de samlede omkostninger inkl. rykkergebyrer ikke overstige 100 procent af lånebeløbet. Boligkreditter og kassekreditter uden udløbsdato er dog undtaget fra reglen.

En anden væsentlig ændring ifm. den nye lovgivning er, at det fremover bliver ulovligt at reklamere for kreditaftaler til forbrugere, hvor ÅOP overstiger 25 procent.

Jurist i AutoBranchen Danmark, Ida Nynne Daarbæk Jensen, råder virksomheder, der tilbyder lån med meget høje renter og omkostninger til se deres fremtidige lånetilbud igennem inden 1. juli:

”De nye regler træder allerede i kraft 1. juli, derfor er det vigtigt, hvis man tilbyder denne type lån, at man får tilpasset sine lånetilbud til de nye regler. Det er et område, som der er stort politisk fokus på, så det forventes, at myndighederne vil være meget opmærksomme på, om den nye lovgivning følges”.

Kontakt

Juridisk hotline