Elbiler

Top 5: De mest populære nyheder fra abdk.dk i 2019

Unrecognizable business man holding a digital tablet

Det giver god mening, hvis man som bilforhandler, autolakerer eller karrosseriværksted kigger tilbage på 2019 og tænker, at det har været et begivenhedsrigt år.

Her online kan det meste måles og analyseres. Tallene for AutoBranchen Danmarks hjemmeside abdk.dk afslører blandt andet, hvilke nyheder der i løbet 2019 har været de mest populære. Her får du en top 5:

1) Nyt brændstof

Årets ubetinget mest læste historie var en nyhed om, at der fra 1. januar 2020 kommer et nyt brændstof til benzinmotorer kaldet E10. I brændstoffet er der en større andel af grøn energi, men omvendt er der er også en lang række ældre motorer, som kan blive skadet af brændstoffet.

Du finder historien her.

2) Kørsel med prøveplader

Afgørelser fra landets domstole, som omhandler autobranchen, er også populære, men især én artikel fik meget opmærksomhed. Det var en sag om et leasingselskab og virksomhedens direktør, der blev idømt betinget fængsel og bøde for at have lånt en bil på prøveplader ud til en tredjemand.

Du finder den historie her.

3) Elbiler og trækkroge

Biler på batterier har vundet større markedsandele end nogensinde før i løbet af 2019. Og et naturligt spørgsmål breder sig blandt rigtig mange danskere; Hvad med elbiler og muligheden for at trække en campingvogn eller en trailer?

Der findes en række elbiler, som i dag kan få anhængertræk, men størstedelen af elbiler solgt i Danmark kan ikke. Vi giver her et overblik over, hvem biler, der er tale om.

Du finder hele historien her.

4) Betegnelsen ’nyvognspris’

Endnu en afgørelse fra domstolene har fundet vej til denne liste. Her handler det om en afgørelse fra Østre Landsret i forståelse af betegnelsen ’nyvognspris’. Betegnelsen er afgørende for den beregning af bilers registreringsafgift, som skal foretages.

Du kan læse hele historien her

5) Ny bestyrelse i AutoBranchen Danmark

I slutningen af april 2019 fik AutoBranchen Danmark ny bestyrelse, hvilket især betød et velkommen til Malene Hasselbach-Holm, der til dagligt er eftermarkedschef hos Bilcentret A. Nielsen i Middelfart. Det betyder, at AutoBranchen Danmarks bestyrelse i skrivende stund består af:

Formand Hans-Jørgen Jørgensen (Als Motor), næstformand Dennis Odgaard (Byens Bilpleje), Jon Slot Hansen (Kraft Biler), Bjarne Nielsen (Bjarne Nielsen A/S), Gitte Enggaard (Bilcenter Syd), Jan Elvekjær (Lakskadecentret Greve), Tom Andersen (Hadsund Autolakering), Asbjørn Jensen (Bjørn Cannings Eftf.), Pierre Martin Iversen (Martin Iversen ApS), Ejgild Nørgaard Christensen (STS Biler) Malene Hasselbalch-Holm (Bilcentret A. Nielsen A/S), og suppleanterne Henrik Mortensen (Centrum Autolakering ApS) samt Peter Hansen (Andersen & Martini A/S).

Du finder historien her.