Bilforhandlere

På tirsdag er det slut med restriktioner

Fra tirsdag den 1. februar ophører alle restriktioner i autobranchen. Dermed kan branchen vende tilbage til hverdagen, før corona fik indflydelse på branchen.

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde den 26. januar meddelt, at regeringen vil afskaffe samtlige Corona restriktioner i samfundet og dermed også i autobranchen. Det skal formelt vedtages i Folketinget, men der forventes et bredt flertal for ophævelsen. Dermed vil den sidste dag med restriktioner blive på mandag den 31. januar.

Samtidig vil Coronavirus per 1. februar ikke længere blive betragtet som en samfundskritisk sygdom, hvilket betyder, at der ikke længere kan indføres restriktioner. De er kun lovlige, når en samfundskritisk sygdom skal bekæmpes.

Branchen vil dermed fra 1. februar ikke længere være underlagt krav om brug af mundbind og et arealkrav i butikkerne. Der vil dog fortsat gælde få indrejserestriktioner til Danmark:

  • Alle personer fra hele verden med et gyldigt bevis for vaccination med en anerkendt vaccine eller tidligere smitte kan indrejse i Danmark uden at blive mødt af COVID-19 indrejserestriktioner.
  • Personer, der indrejser fra EU og Schengen uden gyldigt bevis for vaccination med en anerkendt vaccine eller tidligere smitte, skal tage en test senest 24 timer efter indrejse, medmindre man har en negativ antigen- (48 timer) eller PCR-test (72 timer) foretaget forud for indrejse.
  • Personer, der indrejser fra lande udenfor EU- eller Schengenområdet uden gyldigt bevis for vaccination med en anerkendt vaccine eller tidligere smitte, skal være opmærksom på, om man indrejser fra et COVID-19 risikoland (pt. 13 lande udenfor EU- og Schengen) eller et COVID-19 højrisikoland (resten af verden). Ved indrejse fra et COVID-19 risikoland er der krav om test senest 24 timer efter indrejse. Ved indrejse fra et COVID-19 højrisikoland er der krav om test og isolation efter indrejse.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg udtaler:

”Tirsdag kan branchen vende tilbage til hverdagen før corona. Branchen slap heldigvis langt billigere denne vinter end for et år siden. Men jeg tror stadig, at det fremadrettet kan øge antallet af besøgende i salgsafdelingerne, at det kan ske uden mundbind og med mindre frygt for corona. Selvom restriktionerne ophører, kan corona dog stadig påvirke branchen fx gennem sygemeldinger og med leveringsvanskeligheder”, understreger direktøren.

Hun henviser til at, Corona stadig kan påvirke branchens drift og økonomi, som du kan du læse mere om og få råd at håndtere her.

AutoBranchen Danmarks jurister står klar til at rådgive medlemmer, om de spørgsmål I måtte have. Ligeså gør Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) til sine medlemmer. 

Kontakt

Juridisk hotline