Bilforhandlere

Rekord stor interesse for årets Auto Awards 

10.000 stemmer blev afgivet på første døgn. Du kan stemme frem til og med den 21. november. 

 Den seneste Auto Awards i Cirkusbygningen i København er to år gammel. Måske er det derfor, at interessen for dette års Auto Awards sætter rekorder. Både branchefolk og private har været meget hurtige til at stemme på deres favoritter i 24 forskellige kategorier. 

”Der har været rekordstor interesse for dette års Auto Awards 20/21. Vi åbnede for afstemningen kl. 15.00 mandag d. 1. november. Allerede ved middagstid næste dag, var der indløbet over 6.600 stemmer og sidst på dagen er antallet af stemmer på over 10.000. De bliver lige som alle senere stemmer lagt sammen, når afstemningen slutter,” fortæller Sean Fitzgerald Coard, der er arrangør og juryformand.  

Det er muligt at stemme helt frem til og med den 21. november.  

Optællingen sker af Christensen Kjærulff, Statsautoriseret Revisionsaktieselskab & KPMG statsautoriseret revisionspartnerselskab, der står for at tælle alle stemmer sammen og finde vinderne af Auto Awards ’20/21.  

“Eftersom alle de nominerede har fået en flyvende start, forventer jeg, at der kommer rigtig mange stemmer i år. De skal afgives på www.autoawards.dk, ” fortæller Sean Fitzgerald Coard videre.

For at undgå, at folk stemmer flere gange, skal de identificere sig med telefonnummer og e-mail og kan kun stemme én gang. Juryen har i alt 25 medlemmer, heraf er ni motorjournalister. Resten af juryen omfatter kompetente branchefolk med mange års erfaring og indsigt i branchen. 

“Vi mærker på mange af vores medlemmer, at det er eftertragtet at vinde en pris. Det har udviklet sig til at være en god begivenhed for branchen, og det betyder noget for en forhandler, et værksted, en skole eller andre at vinde en pris,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark og medlem af juryen.

Udvælgelsen af de endelige vindere foretages blandt de nominerede på baggrund af juryens stemmer, bil- og autobranchens stemmer samt publikums stemmer afgivet på autoawards.dk. De tre parters stemmer vægter på følgende måde: Juryens stemmer (50%), branchens stemmer (25%) og offentlighedens stemmer (25%). 

I følgende kategorier Årets Produkt, Årets Leverandør, Årets Forsikringsselskab og Årets Nyhed, vil det kun være juryen (50%), samt brancherelaterede stemmer (50%), der giver udfaldet af vinderne.

I kategorierne, der vedrører køretøjer, er der en nedsat biljury kun bestående af motorjournalister, hvor deres stemmer vægter 80% og offentlighedens stemmer vægter 20%. Motorjournalisterne tager udelukkede stilling til nominerede bilmodeller. 

Resultaterne offentliggøres på award-aftenen 23. november 2021, hvor prisuddelingen omfatter en Award middag med åbningstale af landets transportminister Benny Engelbrecht lige som for to år siden.  

Der uddeles prestigefyldte statuetter i 24 forskellige kategorier til Auto Awards.  

”Med hensyn til bilklasserne er der sket utroligt meget fra Auto Awards 2019 til Auto Awards 20/21. Elbilerne og de opladelige hybridbiler er nu helt dominerende. For første gang har vi nominerende bilmærker med, der ikke tidligere har været repræsenteret i Danmark. Herunder Aiways og Polestar. Jeg fornemmer, at bæredygtighed generelt i branchen har større betydning end tidligere, siger Sean Fitzgerald Coard.

Konferencier bliver Martin Brygmann, og kendisser fra mange forskellige brancher har igennem årene været repræsenteret blandt branchen. Sidste gang mødte bl.a. kunstneren Kristian Von Hornslet op med en Mercedes udsmykket af ham selv. Kun inviterede og folk fra bilbranchen kan deltage i prisuddelingen i Cirkusbygningen 23. november, men alle kan være med til at stemme på deres favoritter på autoawards.dk.

Se de nominerede i kategorierne herunder.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper