Elbiler

Rusland kalder: Talenterne tripper for at komme i gang med World Skills

Philip Pedersen var bedste autolakerer ved DM i Skills i april. Om lidt mere end en uge ved han, hvor langt talentet rækker i kamp mod de bedste unge talenter fra resten af verden.

Fra den 22. til den 27. august er der nemlig World Skills i den russiske by Kazan. Mere end 1300 unge talenter fra 62 lande kæmper om hæder og medaljer i 56 forskellige håndværksfag – herunder autolakering, karrosseriteknik og personvognsmekaniker. Danmark har ingen deltagere med blandt personvognsmekanikerne. Til gengæld er Philip Pedersen fra LakExperten Elkjærgruppen i Lynge og Simon Jacobsen, Bayern Auto Group, med inden for henholdsvis autolakering og karrosseri.

”Jeg føler mig klar. Vi kender selvfølgelig ikke opgaven, men vi har øvet de små detaljer igen og igen. Så jeg er klar og spændt”, siger Philip Pedersen, da AutoBranchen Danmark møder ham i Lynge dagen før afrejsen.

Deltagelsen i World Skills minder på mange måder om en sportskonkurrence. Derfor følger der automatisk en vis form for nervøsitet med. Men som den unge autolakerer slår fast:

”Jeg kan godt blive nervøs, men så skal jeg huske på, hvorfor jeg er med. Det er jeg, fordi jeg var i top ved den danske konkurrence. Så jeg kan ikke falde helt igennem, for vi gør det ganske godt sådan generelt”, siger Philip Pedersen.

Han har trænet en del og øvet sig ved siden af det daglige arbejde i hverdagen. Derfor er han ikke i tvivl om, at træningen har båret frugt, fordi han er blevet en bedre autolakerer.

”Arbejdsprocesserne, det strømlinede og bestemt også det med at arbejde under pres er blevet lettere”, siger han.

Deltagerne er på plads i Kazan, hvor de kommende dage skal bruges på at se på forholdene og føle sig helt fortrolig med omgivelserne, inden konkurrencerne begynder sidst på ugen efter torsdagens åbningsceremoni.

Blandt autolakererne er der 27 deltagere – herunder syv kvinder. Inden for karrosseri, har World Skills 21 deltagere.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://autobranchendanmark.dk/wp-content/uploads/2019/08/world-skills-3.jpg” image_id=”26665|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://autobranchendanmark.dk/wp-content/uploads/2019/08/world-skills-4.jpg” image_id=”26666|full” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]