Bilforhandlere

Samlet bilsalg falder, mens elbiler igen overhaler plugin

Såvel nyvognssalget som brugtvognssalget faldt i juli. Elbilerne har dog igen overhalet pluginhybrider og fylder godt i brugtvognssalget 

 Der blev i juli måned indregistreret 9.828 nye biler i Danmark. Det er et fald på 27 procent i forhold til juli sidste år, hvor indregistreringerne var på 13.402. I 2020 blev der indregistreret 18.952 biler i juli måned – tæt på dobbelt så mange som i juli i år.  

Samlet set er nyvognssalget i 2022’s første syv måneder lidt over 24 procent lavere, end det var tilfældet i fjor.  

“Salgstallene er lave og har desværre været det længe. Usikkerheden på markedet er stor på grund af krig, inflation og den generelle økonomiske situation og samtidig er der mangel på nye biler. Heldigvis er der noget, der tyder på, at leveringstiderne snart bliver forkortet,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.   

Elbilerne udgjorde i juli 20 procent af nyvognssalget og har igen overhalet pluginhybriderne. Elbilerne opnåede i juli den største andel af det samlede nyvognssalg siden rekordmåneden i december 2021.  

Og det er en god nyhed, siger Gitte Seeberg: 

“Det er positivt, at elbilerne fortsat vinder frem. De præsterer meget flotte tal, selvom mangel på mikrochips rammer elbilerne særligt hårdt. Samtidig viser salgsudviklingen, at der ikke er brug for politiske indgreb for at sikre den udvikling, man ønsker,” siger hun.  

Brugtvognssalget mister også fart

Brugtvognssalget i juli ligger med 38.622 solgte brugte biler også markant under brugtvognssalget i juli i fjor, der var på 46.243. Faldet i forhold til forrige måned er dog mindre, da der i juni 2022 blev solgt 44.484 brugte biler.  

Brugtvognssalget er i årets første syv måneder på 307.098 solgte biler, hvilket er en nedgang fra 2021, hvor salget i den tilsvarende periode var på 333.529. 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent