Bilforhandlere

Seeberg til Folketinget: Løsning på overgangsordning skal forbedres

En gruppe bilforhandlere er stadig i klemme på overgangsordningen til de nye bilafgifter. Seebergs opfordring går på at justere et lovforslag, så ingen forhandlere kommer i klemme.

Folketinget behandler frem mod 25. november lovforslag L6, der indeholder en række justeringer og stramninger af motorområdet. Lovpakken indeholder også et forslag om at tillade, at biler kan blive indregistreret på overgangsordningen, hvis blot anmodningen om at benytte overgangsordningen er indsendt senest den 1. juli 2021. Oprindeligt skulle den være indsendt samtidig med registreringen af køretøjet. Men efter langvarigt pres fra AutoBranchen Danmark på skatteminister Morten Bødskov og Folketinget skatteudvalg, foreslår skatteministeren nu at grænsen ændres til 1. juli.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er glad for, at politikerne har lyttet til kritikken.

”Det er meget positivt, at regeringen og Folketinget har lyttet til vores kritik. Det kan ikke være rigtigt, at en teknikalitet som den anmodning er, skal betyde ekstraregninger på flere millioner kroner til bilforhandlerne, som vi har set eksempler på”, siger Gitte Seeberg.

Hun henviser til sager som fx Lars Hird fra Hadsund, der har over en million kroner i klemme, som Børsen bl.a. har beskrevet. Direktøren mener dog ikke, at fristen til 1. juli er passende.

”Den foreslåede frist i juli løser udfordringen for de bilforhandlere, der blev opmærksom på problemet, mens overgangsordningen kørte i 1. halvår. Desværre er der også en gruppe bilforhandlere, der først blev opmærksom på problemet efter 1. juli, da de modtog Motorstyrelsens omberegninger. Vi skal også have løst udfordringen for disse forhandlere, der naturligvis skal kunne bruge overgangsordningen. Derfor har jeg foreslået Folketingets skatteudvalg, at fristen gælder året ud, så ingen kommer i klemme”, siger Gitte Seeberg.

Lovforslaget er sat til afstemning i Folketingssalen den 25. november. Frem til da vil AutoBranchen Danmark følge sagen tæt og arbejde for en løsning på udfordringen med overgangsordningen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper