Bilforhandlere

Sidste chance for tilbagebetaling af Corona lån

Har din virksomhed under corona lånt til A-skat eller moms? I så fald nærmer den næste betalingsfrist sig.  

Den 1. november skal momslån fire og A-skattelån fire tilbagebetales. De to lån er givet til omkring 11.000 virksomheder, der i alt har lån over 2 milliarder kroner for at klare sig igennem pandemien.  

Sådan betaler du lånene tilbage 

Tilbagebetalingen foregår via Skattekontoen på TastSelv Erhverv. Man skal dog være opmærksom på, at lånene tidligst kan tilbagebetales via Skattekontoen fem hverdage før fristen. Du kan få hjælp til, hvordan du betaler på skat.dk/skattekontobetaling. 

Hvis din virksomhed har ældre gæld på Skattekontoen, vil den blive dækket først af indbetalingen til lånet. Det er derfor ikke muligt at øremærke indbetalingen til dækning af lånet. På Skattekontoen under Kontostatus vil du kunne se, hvad beløbet er blevet brugt til. 

Behov for en betalingsordning? 

På visse betingelser vil det være muligt at få en betalingsordning med Skattestyrelsen. Det kræver bl.a. din virksomhed ikke har en betalingsordning hos Skattestyrelsen i forvejen, da man kun kan have én aktiv betalingsordning ad gangen.   

Derudover må virksomheden ikke i forvejen have skattekontogæld under inddrivelse eller udestående indberetninger af A-skat, moms eller øvrige afgifter, som er blevet foreløbigt fastsat af Skattestyrelsen. 

Du kan læse mere om betalingsordninger på Skattestyrelsens hjemmeside.