Bilforhandlere

Stor efterspørgsel efter sikkerhedsnet under brugte biler

Når det gælder brugte biler, er markedssituationen ekstrem for tiden. De fleste forhandlere mangler biler at sælge. Det gælder både nye og brugte biler. Manglen på nye biler betyder, at efterspørgslen efter brugte biler er enorm.  

AutoBranchen Danmarks medlemskonsulent Kim Quistgaard oplever det særligt, når han besøger forhandlere rundt omkring i landet.  

“Der er virkelig mangel på biler. Det betyder, at man leder efter alle muligheder for at skaffe biler, og man passer samtidig på ikke at brænde fingrene på bilerne,” siger Kim Quistgaard. 

AutoBranchen Danmark har en fordelsaftale med AutoProff, som er Danmarks største inden for engroshandel med brugte biler.   

Spørger du AutoProff får du en garantipris på din brugte bil, og du har spændt et sikkerhedsnet ud under din handel.   

“Jeg mærker i høj grad, at forhandlerne efterspørger Autoproff. Når jeg minder dem om, at de som medlem af AutoBranchen Danmark får 12 procent rabat på abonnementet hos Autoproff, så spidser de ører. Det er en fordelsaftale, der giver rigtig meget mening i denne tid,” fortsætter Kim Quistgaard. 

“Sikkerhedsnettet er det vigtigste lige nu. Priserne svinger meget, så jeg kan godt forstå, hvis forhandlerne føler sig utrygge ved, om de rammer prisen korrekt. Vi laver omkring 1.500 vurderinger dagligt, så vi har fingeren på pulsen og kan inden for 20 minutter give en mindstepris på bilen,” fortæller Kenneth Vestergaard, der er Nordic Commercial Director hos AutoProff.  

“I denne tid er der stor risiko i markedet, og det mærker vi ved, at flere forespørger på vores garantipriser,” fortsætter Kenneth Vestergaard.  

Mange forhandlere har et varelager, som for tiden ligger mindst 20 procent under det normale, fordi der mangler biler. Det stiller større krav til, at man får de rigtige priser ind på sine biler.   

“Vi kan også hjælpe med at hente de rigtige biler. Den danske import af udenlandske biler fra især Tyskland og Holland er steget markant de senere år, og de udenlandske forhandlere vil gerne gøre forretning med forhandlerne i Danmark. Derfor ser vi også mange biler, der kommer den vej,” fortæller Kenneth Vestergaard, som via AutoProff sørger for, at det økonomiske mellemværende mellem køber og sælger også går gnidningsfrit uanset, om pengene skal krydse landegrænser eller ej.   

Forhandleren “deponerer” via servicen ”Sikker Betalinger” så at sige pengene i AutoProff, når en handel aftales, men pengene frigives først overfor sælger, når køber af en engrosbil har set bilen og godkender, at bilens stand stemmer overens med det aftalte. Hvis det modsatte er tilfælde, kan AutoProff tilbageholde en sum og medvirke til, at køber og sælger bliver enige.   

Som medlem af AutoBranchen Danmark får du 12 procents rabat på abonnementsprisen hos AutoProff. Du har sikker betaling, sikker dokumenthåndtering og auktioner døgnet rundt.   

Vil du vide mere om fordelsaftalen med AutoProff, så kontakt medlemskonsulent hos AutoBranchen Danmark Kim Quistgaard, 31257004 eller konsulent Flemming Ransborg på 25304650. Du kan også kontakte AutoProff direkte på 80303505 eller kontakt@autoproff.dk. 

Læs mere om medlemmernes mange fordelsaftaler her

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent

Lars Baun Vilhelmsen

Eftermarkedskonsulent

Jørgen Petersen

Forsikringskonsulent