Bilforhandlere

Stor fremgang i oktobers bilsalg

Der er fremgang på alle fronter i oktober 2023. Salget af nye biler, brugte biler og elbiler bragede frem i oktober.

I løbet af oktober måned er der indregistreret 13.233 nye biler, hvilket er en usædvanlig høj fremgang på 22 procent sammenlignet med sidste år, hvor der blev indregistreret 10.846 nye biler i oktober. Der er tilgengæld tale om en nedgang ift. det flotte salg i september, hvor der blev indregistreret 14.885 nye biler.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er glad for fremgangen i salget.

”Oktober har budt på en markant fremgang for nyvognsforhandlere på over 20 procent. Det er positivt, at salget af nye biler så småt bevæger sig tilbage mod den tid vi kendte før corona. Brugtvognssalget følger også godt med, da vi har set en stigning på 10 procent. Derudover vokser andelen af elbiler markant i begge markeder”, fortæller Gitte Seeberg.

Der er solgt 42.048 brugte biler i oktober 2023 – en fremgang på 10 procent fra de 38.220 brugte biler, der skiftede hænder i oktober sidste år. Sammenlignet med september 2023 er der tale om et næsten uændret salg, da 42.187 brugte biler skiftede hænder i forrige måned.

Flot grøn måned

Udover det flotte bilsalg for både nye og brugte biler stjæler salget af elbiler fokus i oktober måned. Blandt de nye biler er der tale om stigning på 100 procent ift. oktober sidste år, mens der for brugtvognssalget er tale om en fremgang på hele 154 procent.


Nicolai Fiil-Søby

Politisk konsulent og direktionsassistent (Barsel)