Elbiler

Succes for skoleprojekt: Kommuner og skoler står i kø

Der er kamp om pladserne, når det handler om at få autobranchen og motorsport på skoleskemaet i de ældste klasser. Dansk Automobil Sports Union (DASU) havde budgetteret med 40 skoleklasser i det skoleår, som begynder i dag. Men nu er 51 skoleklasser føjet ind i kalenderen over hele landet – og yderligere 12 er på venteliste.

”Vi kan nærmest ikke følge med. Det er svært at finde plads til flere i kalenderen”, siger Mikkel Bøyesen, der er projektleder i DASU, og står i spidsen for ”Hestekræfter på skoleskemaet”.

Initiativet, der er i samarbejde med AutoBranchen Danmark og Dansk Metal, der gerne skulle resultere i at flere unge mennesker får interesse for autobranchen, har kørt siden nytår og høstede meget hurtigt interesse fra skoler og kommuner.

”Det er enormt glædeligt, for vi hører jo fra DASU, at en meget stor del af de unge mennesker pludselig får øjnene op for, at vi kan tilbyde en branche i stor udvikling. Der er et kæmpe potentiale for at gøre de unge opmærksomme på os”, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Gitte Seeberg henviser til, at spørgeskemaer har vist, at mere end 80 procent af eleverne på de fire-ugers forløb, erklærer, at de har øget interesse i fagene efter undervisningen og nu har set, hvad autobranchen kan.

Skoleklasserne har fire ugers undervisning på tværs af mange fag, og undervejs er de to gange på gokartbane for at prøve noget af teorien af i praksis og indhente målinger til eksempelvis matematik. Ved gokartbanen stifter de også bekendtskab med en motor, og en rollemodel eller to fra en erhvervsskole eller fra AutoBranchen Danmarks medlemsvirksomheder møder op, og fortæller om hvad autobranchen er for noget.

”Til det formål er vi hele tiden på udkig efter medlemmer, der vil være med. Det er en enestående chance for at komme i kontakt med de lokale unge i en tidlig alder. Derfor vil jeg opfordre til, at medlemmerne tager godt imod det, og sender sin elev/lærling eller nyuddannede afsted og bruger tre timer på de unge”, siger Gitte Seeberg.

På TEC, Københavns store erhvervsskole for autouddannelser, er uddannelseschef Tove Svejstrup Christensen ikke i tvivl om, at initiativet er rigtigt i forhold til at fange de unge.

”Det er lige præcis i den alder – omkring 8. klasse, at man skal fange dem. Det er dér, de begynder at pejle sig ind på, hvad de vil. Den viden, man kan give dem her i præcis den alder, er godt givet ud”, siger hun.

Da AutoBranchen Danmark, DASU og Dansk Metal præsenterede skoleprojektet ved en enkelt begivenhed på Folkemødet, meldte flere kommuner sig under fanerne. Derfor arbejder man i DASU på at sikre endnu flere aftaler med gokartbaner over hele Danmark.

[fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Skoler fra følgende byer er foreløbig med:” description=”WW91ciBDb250ZW50IEdvZXMgSGVyZQ==” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Jylland: Grenå, Thy, Vojens, Vejle, Silkeborg, Viborg, Randers.

Sjælland: Albertslund, Ballerup, Greve, Hvidovre, Karlslunde, København, Lyngby, Næstved, Hillerød, Roskilde og Korsør

Lolland-Falster: Maribo

Bornholm:  Aakirkeby

[/fusion_tagline_box]