Eftermarked

24 forsikringsselskaber klar med ekstraordinært energitillæg

De 24 forsikringsselskaber, der er medlemmer af Taksatorringen, er nu klar til at yde et midlertidigt energitillæg til landets autolakerere på gennemsnitligt 123 kroner pr. skade 

Landets autolakerere er hårdt ramt af de stigende energipriser. Og efter Gjensidige og IF Forsikring i begyndelsen af februar begyndte at godkende midlertidige energitillæg i Autotaks, følger en stor del af den øvrige forsikringsbranche nu trop, idet Taksatorringen og dens 24 medlemsselskaber i dag har meldt ud, at de er klar til at yde energitillæg i tre måneder på grund af de voldsomt stigende energipriser. 

Taksatorringen oplyser, at energitillægget gennemsnitligt vil lande på 123 kroner inkl. moms pr. skade.  

Energitillægget skal påføres som en procentsats på fire procent på specialkode 75 i Autotaks.  

“Vi har stor forståelse for branchens udfordringer og ønsker naturligvis også, at malermarkedet fremadrettet kan bestå, så vores samarbejdspartnere (værkstederne) også i fremtiden kan få malet vores medlemsselskabers kunders biler,” lyder det fra Taksatorringen.  

Seeberg: Tak til Taksatorringen

Meldingen kommer efter, at AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg tidligere på ugen endnu en gang rakte ud til en stribe forsikringsselskaber, herunder Taksatorringen, for at opfordre til handling.   

“Det er en god dag for landets autolakerere og værksteder. Taksatorringen er en stor spiller i forsikringsbranchen og fortjener en oprigtig tak for at agere ansvarligt og ordentligt på den krise, som mange lakerere står i og hvor mange har måtte fyre medarbejdere eller ligefrem frygter konkurser,” siger Gitte Seeberg. 

“Det er også en stor sejr for AutoBranchen Danmark, at Taksatorringen nu også ligesom Gjensidige og If Forsikring vil hjælpe de nødstedte autolakerere. Det er noget, vi har arbejdet for længe. Nu mangler vi bare, at forsikringsselskaber som Tryg, Topdanmark, Codan og GF også kommer ud af busken og bidrager til at betale, hvad det koster at få repareret en bil,” siger Gitte Seeberg. 

60 procent af skaderne kompenseres fortsat ikke

Autolakererne får dog kun pengene, hvis man på værkstederne skriver procentsatsen i Autotaks. Derfor lyder der en klar opfordring fra AutoBranchen Danmarks eftermarkedschef Nicky Bobak: 

“Det er afgørende, at man på værkstederne husker at skrive denne procentsats på. Det handler selvfølgelig om, at autolakererne skal minde værkstederne om det, men det gælder også om, at værkstederne tager ansvar for deres underleverandører. Det håber og tror jeg, de vil gøre. Det er godt for hele branchen, at der kommer ekstra penge til udefra,” siger Nicky Bobak.  

Taksatorringen står sammen med If Forsikring og Gjensidige for cirka 40 procent af markedet, men Tryg og Topdanmark er stadig de helt store aktører. 

“Hvis jeg var Tryg eller Topdanmark eller et af de andre forsikringsselskaber, der ikke yder energitillæg, ville jeg efterhånden sidde med en dårlig smag i munden. For sandheden er, at de efterlader krigens regning hos nogle i forvejen udsatte autolakerere. Det klæder dem bestemt ikke,” siger Nicky Bobak. 

Taksatorringen oplyser, at energitillægget vil ophøre, hvis der sker væsentlige ændringer i markedet. 

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert