Bilforhandlere

Bedre forventninger til bilsalget i 2. kvartal

En medlemsundersøgelse afslører højere forventninger til bilsalget i 2. kvartal af 2023 blandt bilforhandlere og leasingselskaber.  

AutoBranchen Danmark har vanen tro spurgt sine medlemmer til deres forventede bilsalg/leasing i det kommende kvartal.  

Både når det kommer til salget af nye og brugte biler, forventer flere medlemmer salgsfremgang i årets andet kvartal 24 procent forventer et stigende bilsalg, hvilket er en fremgang på 11 procent sammenlignet med forrige undersøgelse.  

Andelen af respondenter, der forventer at bilsalget bliver på samme niveau som i første kvartal er også stigende ift. forrige undersøgelse. Nu forventer 46 procent stort set samme bilsalg som i første kvartal, hvilket er 5 procent højere sammenlignet med den seneste undersøgelse. 

Tilsvarende forventer 28 procent et faldende bilsalg, hvilket er hele 18 procent lavere end ved den seneste undersøgelse. Både hos nyvogns- og brugtvognsforhandlerne er antallet af medlemmer der forudser et lavere bilsalg faldende med hhv. 11 og 9 procent færre.  

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg genkender undersøgelsens resultater i sine dialoger med branchen. 

”Mange forhandlere oplever fremgang i salget ift. de seneste kvartaler, der har været rigtigt sløje for store dele af branchen. Men virkeligheden er også, at der i øjeblikket er store forskelle fra forhandler til og forhandler og fra landsdel til landsdel. Ikke desto mindre ser det ud til, at markedet er ved at stabilisere sig en smule”, forklarer Gitte Seeberg. 

Stor uenighed om normalisering af bilmarkedet  

I undersøgelsen er forhandlerne og leasingselskaberne også blevet spurgt til, hvornår de forventer en normalisering af bilmarkedet, der har oplevet store forstyrrelser ift. priser og leveringstider.  

Respondenterne kan ikke give et klart svar på, hvornår de forventer, at bilmarkedet vil vende tilbage til et ”normalt” niveau. 5 procent forventer, at bilmarkedet vil normalisere sig inden 1. juli 2023. 26 procent forventer en normalisering inden 1. januar 2024. 31 procent svarer inden 1. juli 2024 og 38 procent forventer en normalisering efter 1. juli 2024.  

Selvom, der er usikkerhed om tidspunktet for normaliseringen af bilmarkedet, går leveringstiderne i den rigtige retning. I undersøgelsen svarer nyvognsforhandlerne, at de forventer kortere leveringstider i 2. og 3. kvartal sammenlignet med de to sidste kvartaler.  

Undersøgelsen er foretaget blandt 125 respondenter i perioden 15-22. marts 2023. 

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper