Elbiler

Bilsalg falder svagt i september – elbiler når nye højder

Bilsalget dykkede svagt i september, men de tre første kvartaler har været bedre end i 2018. Salget af elbiler når et foreløbigt højdepunkt i 2019 med 724 solgte elbiler i september.

I september 2019 rullede 15.992 nye biler ud på de danske veje, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til august, hvor der blev solgt 16.449 nye biler i Danmark. Der er dog ingen grund til bekymring over det marginale fald. Bilforhandlerne oplevede i samme periode sidste år en langt større tilbagegang i bilsalget mellem august og september. Derudover er bilsalget i september 2019 steget med hele 32,6 procent i forhold til september 2018. I de tre første kvartaler af 2019 runde det samlede bilsalg 173.627, hvilket er en stigning på 2,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg, er glad for den flotte fremgang i bilsalget i forhold til september 2018.

”En fremgang på en tredjedel i forhold til september sidste år er rigtigt flot, og vi er glade for at salget stiger stødt over de tre første kvartaler. Trenden i de sidste måneder har været, at det er SUV’erne og de større biler, der driver salget, og den trend forventer vi fortsætter”, siger Gitte Seeberg.


Salget af elbiler buldrer videre, men fremtiden er usikker

Salget af elbiler efter de tre første kvartaler i 2019 ligger betydeligt højere end for samme periode sidste år. Salget er steget med 321 procent i de tre første kvartaler – fra 930 elbiler i 2018 til 3.916 i 2019.

De høje salgstal slår i særdeleshed igennem i september, hvor 724 elbiler fik nummerplade på modsat 183 i september sidste år. September er årets foreløbige højdespringer, og ser man bort fra juni måned, så har september været i en liga for sig selv.

Gitte Seeberg er glad for fremgangen i salget af elbiler, men hun tager sine forbehold for fremtiden:

”Det er godt at salget stiger. Men det kom også fra et meget lavt niveau, og elbiler udgør stadig en meget lille andel af den danske bilpark. Der mangler stadig de store politiske løsninger, der kan sikre ro om de lave afgifter på elbiler, deres strøm og opstillingen af flere ladestandere. Finanslovsforslaget fra sidste uge kom desværre ikke med de langsigtede løsninger. Derfor frygter jeg, at den øgede usikkerhed vil påvirke salget af elbiler negativ”, siger Gitte Seeberg.